ağrı'ya tayinim çıktı

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan san
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
ağrıya ayak bastım. kış ile ilgili söyleyecekleriniz varsa dinleyebilirim.
kış gerçekten soğuk geçiyormuş.
insanlar burada kendi imkanları ile garaj yapıyorlar. naylondan, çuvaldan filan.
bir de kiralik kapalı garajlar var, aylık 50 tl gibi fiyatları.
en azından 3 ay kapalı garaja bırakırım diye düşünüyorum.
aracı satmak pek mantıklı gelmiyor, düşük modelli bir araba alsam sonuçta onuda kışın çalıştıramayacağım. aracım temiz şu an arabamdan da memmunum.
ilk etapta kış lastiği almayı düşünüyorum, forumda bununla ilgili baya başlık var.
bakımını serviste yaptırayım dedim ama ağrıda servis yok, erzurumda var olmadı oraya gider yaptırırım.
yorumlarınızı, tavsiyelerinizi bekliyorum...

Hoş geldin.Görev ne idi?Ben Ağrı Eleşkirt te görev yapıyorum.2 yıldır burdayım.Sakın arabanı burda kimseye götürme hatta camını bile değiştirtme.Başımdan geçtiği için biliyorum.Eğer akün iyse kışın sıkıntı olmaz.Yakıt aldığın yere de dikkat et.Çünkü yakıtın içinde su oluyor ve buda kışın donmaya sebep verir.Erzurum daki Opel yetkili servisini tavsiye ederim.Kış lastiğini de al derim.Özellikle şehir içinde ki buz tehlikeli oluyor.Ama karda araba kullanması ayrı bir tad.Ben arabamın tamponuna kadar kar olupta o karı kürüyerek çok gittim.Güzel bir duygu.Yardımcı olabilceğim bişey olursa memnuniyetle beklerim .Buranın yollarını görmüşsündür.Mümkün oldukça gece yolculuk yapma.Çukurdan kaçmaya çalışırken takla atan çok insan var üstelik düz yolda.Erzurum Erzincan arasındaki Sansa boğazı denen yer hem güvenlik açısından hemde yolun fiziksel özelliği bakımından riskli.Gerisinde sıkıntı yok.Ağrıda radar pek uygulanmaz.Ama Erzurum Merkez hava alanı düzlüğü, Horasan, Pasinler -Erzurum arası, Aşkale buralarda radar olur.

Son düzenleme:
Benim amcam ağrıda dsi de çalışıyor.
Kışın çok soğuk olduğunu kar 1 kaç metreye çıktığını söylüyor hiç gitmedim bilemicem

Temiz dizelide sormuşsun.Benim bildiğim Ağrının girişindeki Opet

Hayırlı olsunnnn tayin ....

ağrılıda bulunan bir çok arkadaş varmış aramızda. Yeteri kadar bilgi alışverişinde bulunmuşlar :) giden de gitme ihtimali olan içinde güzel paylaşımlar :D

bende bir doğubayazıtlı olarak sana diyebileçeğim şey şu Ağrıya çekinmeden gel senin aractan daha lüks daha iyi araclar var onlar nasıl gidip geliyorsa seninde aynı olacak kışları cok serttir don olayı berbat ama sende kapalı bir yer bulursun akaryakıt konusunda rahat ol petrol istasyonlarından alırsan bir sorun olmaz ama kacak ucuz iran yakıttıda var sanayi bölgelerinde mah aralarında satılır uzak dur yeter kacak yakıt kullanma kışın donuyor kacak yakıtlar
ayrıca doğubayazıtta görevli gelecek arkadaşlar benden bilgi alabilrler tanışırız buraya gelenlere yardımcı oluruz

Decoder in yazdığı gibi lüks araba çok ama akaryakıt konusunda ona katılmıyorum.İhale ile alınan askeri araçlar için kullanılan Dizel de bile su çıktı.Kullanmış olduğum aracın filitresi kışın dondu.Ayrıca buraların yolları berbat ötesi her yıl yenilenmesine rağmen kış çıkışında yollar çukur dolu oluyor.Bununda sebebi kaliteli malzeme kullanmadıklarından.Öyle çukurlar varki içine düşünce araba mahfoluyor.Yol düz ama kıyıpta 4. vitese bile atamıyosun.Ağrının mevsim koşulları ve yol durumundan dolayı arabalar burda çok yıpranıyor.Helede dikkat etmessen vay haline.Ben sırf bu yüzden arabamı değiştirmiyorum.

lastik markası olarak fuldayı tavsiye edenler oldu..sizler ne dersiniz, şimdi forumda mevcut demeyin. mesala nereden alabilirim? pahalı bir marka almanın gereği var mı?
kışın antifirizi kendiniz mi koyuyorsunuz? (nasıl konur,ne kadar konur,pek bir bilgim yok)
motor yağı ile ilgili bir tavsiyeniz var mı? (donma, pıhtılaşma gibi sıkıntılar mevcut mu?)
aracın bakımında başka nelere dikkat etmeliyim..
bu arada 2006 model olan aracımı cilalamayı düşünüyordum, zannedersem faydalı bir hareket olacak gibi...

ikinci el kışlık lastik almayında ne alırsanız alın! lastik sağlam, kanalları iyi durumda gözükebilir ama kar üstünde tutunmaz. mutlaka 4 tane alın!

en az 4 lastik al, artı zincir takımı.. lastiğin markası çokda önemli değil ama petlasın kışlıkları güzel ve ucuz.. antifrizi kendin koyabilirsin. en az %50-60 civarı koymanı tavsiye ederim. Zararı olmaz... Motor yağının vizkositesi düşük olmalı. 0-30 yada 5-40 falan koy. yani alt değeri 0 yada en fazla 5 olsun.. Bende 2 seneden fazladır başkaledeyim, kışları berbattır. Yollardaki kar değil, buz daha tehlikelidir. Bu nedenle lastikdeki dişlerden ziyade vakum önemlidir.. Soğukdan dolayı benzinli motorlar bile zorlanır çalışırken. Bu nedenle motor yağını özenle al.. Birde asla ve kat'a kaçak motorin alma ve arabana koyma. Yakıt alacağın yeri dikkatle seç. Doğuda genelde opetler iyidir. Karlı havalarda önceden camlarına karton koyarsan donma olmaz. Hava çok soğumadan kapı içindeki lastik contaları vazelinle yağlarsan kapın donmaz. Birde opellerin silecek motorları hassas oluyor; olurda zamların buzlanırsa, sileceklerini zorlama derim.

Geri