ağrı'ya tayinim çıktı

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan san
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
havalar soğudu çalışma ile ilgili problem başladı...
branda ile kendime bir garaj yaptım. soğuğu olmasada nisbeten rüzgarı kesmekte. ama özellikle gecenin soğuğunu yiyen araba sabah çalışmıyor.
artık her akşam 10 dakika çalıştırıyorum.
aceba motor bölümünün üzerine battaniye filan atsam faydası olur mu?
ne dersiniz?

eniştem ağrı patnosta şark görevini yaparken gitmiştim. kışlar çok ağır çatının saçaklarından 1 metreye kadar sarkıtlar oluyordu. mazot ise çok temiz suyla karıştırmışlar:) ama ben patnos için konuştum. patnostan otobüse bindim 50 km fln gittik araç stop etti neyse çalıştırdılar biraz daha gittik yine aynı ağrı merkeze kadar stop ede ede gittik. merkeze indik bide baktılarki mazota su katmışlar depoyu boşaltıp tekrar doldurdular yolumuza devam ettik. ama her esnaf öyle değil çoğu samimi ve misafir perver.

ben askerliğimi karsta yaptım ağrıdan daha soğuk biyer -38 -40 ları bulan soğuklar ama sakaryadaki kadar üşümezsin nem oranından dolayı karsta yaz kış arabaların çalışmadığını görmedim kaliteli arabaların hepsi çalışıyodu hee çalışmayanlarda oluyodu minibüsler falan onlarda altında ateş yakarak donunu çözüyolardı ağrıya arabayla sakaryadan gideceksen yolu şöyle gidersin sivas üzerinden erzincan erzurum ve ağrı uçakla gideceksen ağrıda havalimanı var o olmazsa en yakını karstır karsa da yoksa erzurum artık uçak var ben aralık 18 de karsta 20 30 cm kar varken havalimanına indim onu söyleyebilirim ağrıda olcaksınız madem doğubeyazıta ishak paşa sarayına ağrı dağının eteklerine gitmeyi unutmayın ki kesin gidersiniz :) doğubeyazıtda kaçakcılık çok vardır cep telefonu kiloyla saat falna bulabilirsiniz :)

Ağrıda 2 kış geçirmiş biri olarak araban konusunda hiç şüpen olmasın çalışır. Ben iki yıl -25 lerde dizel megane kullandım. Yakıt olarak merkezdeki petrol ofisini kullan. Lastiklerini kesinlikle sıfır ve michelin al. Ayrıca meşrutiyet caddesindeki gazientepli tatlıcıdan baklava ye ve ramazan aylarında çıkan pidenin lezzetini asla unutamassın. iyi görevler yeniden hayırlı olsun

tolga merkezdemisin

ağrı tutak ilçe jandarmada bölük komutanı olarak askerlik görevini yapmış biri olarak ağrı kışları -20/22 leri gören yazlarıda sıcak güzel bi şehrimiz
ben derimki eğer arabanda macun ve boya varsa arabanın bu aksamları soğuktan çatlayacaktır bu bilgine
kar lastikleri muhakkak olmalı bu 2
radyatör sıvının tamamı antifıriz olmalı buda 3
gerçi 20/25 sene oldu ama oralar haala aynı :):)
fakat 1 defa grip dahi olmadık buda havası ne kadar temiz +

ağrıya tayinim çıktı..
ağrı nasıl bir ildir?
ulaşım imkanı nasıldır?
kışları nasıldır?
arabamı da götürmeyi düşünüyorum, dizel olması sebebi ile çekindiğim noktalar var, kışa girmeden önce bakımında nelere dikkat etmem gerekir?
çalışması konusunda problem yaşar mıyım?
kış lastiği almayı düşünüyorum, az kullanılmış kış lastiklerinin satıldığını duyudm, ikinci el almak mantıklı olur mu?
ağrı'yı bilen arkadaşların yorumlarını bekliyorum...
yollar çamur ve buz + kar olduğundan sıfır almanada gerek yok yarı fıatına formda bi dolu kış lastiği satan arkadaşlar var arama motorundan arat
km fazla ise ısıtma bujılerini değiş burda öyle git birde kış şlartlarına uygun motor yağı kullan ok çalışmama problemi yaşamazsın bu araçlar üretilirken en kurak en soğuk iklimlerde test edilerek bu aşamaya geliyorlar ki ağrının soğuğu opele vız gelir bakımlı olduktan sonra ok sanada hayırlı olsun tayinin

gidemediğin yer senin değildir hayırlı görevler

Geri