Ağırlık çalışan var mı?

ofisde ağır şartlarda çalışıyorum:)

calısmaya devamm :D

Arkadaşların hevesini kırmamak için fotograf koymak istemedim :D İbrahim kardeşle birlikte bir spor salonunda çalışmalarımız devam etmektedir. Ankaradaki sporcu ruhlu arkadaşları bekleriz.. Evde yapılan amatör çalışma kasların gelişim çizgisini bozabilir, daha sonra istediğiniz biçimi alması imkansız ya da çok zor olabilir. Bu bakımdan vücut geliştirmek veya şekillendirmek isteyen arkadaşlara tavsiyem, en az 3-4 ay düzenli olarak işin ehli spor salonlarına gidip olayın mantığını çözdükten sonra (salonu bırakabilirseniz :) ) evde çalışmaya devam ediniz..Herkese kolay gelsin :)
dogru söylüyorsun ilk önce işin ehli salonlarda başlamak lazım ben 6 sene bir fiil devam ettim salonlarda artık kendi kendime program verecek kadar işten anladıgım için evimde de makinalara yer oldugu için evin bir odasını fitness salonuna cevirdim.spor salomlarına para yetiştiremem artık.bu spor bilinçsiz ve hoca gözetiminde yapılmadımı hem vücuda zararlı olur hemde kasların gelişeceğine küçülür.mesela biceps calısıldıgı gün triceps yapılmaz.bu arada resimleride merak ettim dogrusu bu işi yapanlar resimlerini koysunlarki ne gelişim gösterilmiş anlayalım

ben biceps triceps ikisini aynı gün çalışıyorum bence yararlı olanda bu zaten!.. ilişki kuramadım hocam açıklarmısınız biraz?

siz başlığa +16 ekleyin resimler falan işin içine gireceğe benziyor :kop:

Evet bende bu biceps triceps olayına takıldım, mantıklı bir açıklaması varsa öğrenmiş oluruz..

profesyonel birine danışmak lazım ben 8 er kiloluklarla başladım gögüs şişti orantısız bşey oldu :)

omuzlar önden şişti kollar incecik kaldı hala :)

banada bi program hazırlayın ustalar :)

Evet bende bu biceps triceps olayına takıldım, mantıklı bir açıklaması varsa öğrenmiş oluruz..
kardes biceps kolunun ön tarafındaki yumurtamsı kastır. gün içinde calıstırıp oraya belirli bir kan basıncı yollarsan aynı gün içinde triceps yani kolunun arka tarafındaki kas grubu calıstırılmaz.kas calısmasının temel prensibi kanın benzer kas gruplarına pompalanmasıdır misalen gögüs calıstıgın gün omuz hareketleri calısılmaz.yoksa kan farklı adelelere pompalandıgı için istenilen büyüme saglanmaz.bunu bir spor salonuna gidiyorsan bilmen lazım.

ben biceps triceps ikisini aynı gün çalışıyorum bence yararlı olanda bu zaten!.. ilişki kuramadım hocam açıklarmısınız biraz?
ikisini aynı anda calısmak yeni başlayanlar için veya belli hacimi almayanlar için tamamen yanlıstır.bunu ben degil hocalar söylüyor.şöyle düşün biceps calısmaya basladın beyin otomatikman kolunun ön tarafına kan pompalamaya baslıyor ve o bölgede şişme başlıyor.sonra birden kolunun arkasında olan kas grubunu calıstırıyorsun bu sefer beyin oraya da kan pompalamaya baslıyor.beyin hangi kas grubunu kanla besleyecegini şaşırıyor ve odaklanması gereken kas grubuna gerekenden az kan gidiyor bu nedenle istenen büyüme gerceklesemez.bu işin dogrusu bilen bir hocadan teknik destek almaktır kısaca.ben hocanın faydasını cok gördüm.bunları bana anlatan ve nasıl bir program almam gerektiğini anlatan bu işi bilen şampiyon bir hocaydı.su an yaptıgım programda tamamen onun yaptıgı programın daha hafif kilolarla calısılanı.

Son düzenleme:
Geri