acil yardım lütfen.aracın sesi değişti aracı tanıyamıyorum.

başka bir yaklaşım ama araç bu olayı depoda nekadar yakıt varken yaptı.benzindeki pisliklerde motor sesini aynen dediğiniz gibi değiştiriyor. işlemlere öncelikle benzin filtrenizi kontrolle başlayın.

Araç içindeki yağ bir şekilde balçıklaşmış ve yağ yollarını, filitreyi tıkamış olabilir. Bu varsayımdan yola çıkacak olursak motor yağsız kalacağından piston, segman v.s. parçalardan metalik ses gelir, bunu anlamanın en güzel ve kolay yolu filitre kapağını söküp bakmak lazım.

bakalım yağdan olabilir mi diyeceğim ama yağ değişimine daha vardı.hatta geçen de yarım litreye yakın da tamamladım eksilmişti.

araç lpgde çalışırken bu arızayı çıkardı.benzin filtresi daha 8 ay önce değiştirilmişti.bu süre içinde tabi tıkanır mı bilemiyorum.

aracı 2km kullandım demişsiniz. bu soğukta 2 km de lpg ye geçmezki

eşim kullanırsa geçer hocam.kalkması zaten 3 dk.birkaç stop etmesi 5 dk. olduğu yerde aracın çalışması arkadan 250 metre geriden gelen arabayı bile beklemek 3 dakika(yola girmek için) motor su bile kaynatır heralde:)

aracı götürdüm ilçedeki ustaya.elektrikçi abimize yolladı hemen.sorun şarj dinamoosundaymış.açtık baktık içi dağılmış, tamir olması muhtemel olmadığından, çin malı yan sanayi bir ürün takacak usta.1 yıl kadar garantisi varmış.işini görür dedi.

eskisi delphi marka idi.bunu daha göremedim ama adı bile bellidğeil heralde.180 lira parça fiyatı.çok mu acaba?

orjinali 250-300 gibi bişey olması lazım.
dedikleri kadar garantiliyse fena değil.

geçmiş olsun sorunun ciddi olmamasına sevindim.

teşekkür ederim.
az önce biraz araştırdım da nette satılan parçalar da yan sanayi.orjinaline rastlayamadım.umarım birkaç sene gider sorunsuz da benden sonraki kişi de rahat eder.malum efsanem bayağı yaşlandı yaza değişmeyi düşünüyorum.

yaşlı f ler birer birer gidiyor
ben daha bikaç sene binicem kısmetse. o dinamo idare eder bence.

bide şu imzadaki sözün anlamı ne Volkan? merak ettim

eşim kullanırsa geçer hocam.kalkması zaten 3 dk.birkaç stop etmesi 5 dk. olduğu yerde aracın çalışması arkadan 250 metre geriden gelen arabayı bile beklemek 3 dakika(yola girmek için) motor su bile kaynatır heralde:)
:) :)

Geri