acil yardım lütfen.aracın sesi değişti aracı tanıyamıyorum.

göstereceğin usta güven vermiyosa sadece fikrini sor arabanı elletme
kaş yapayım derken göz çıkarmasın...

abicim birkaç haftadır rolanti dalgalıydı.motor sıcak bile olsa yeniden çalıştırmamda hemen 2500 e fırlıyor devir saati şöyle yarım dakika kadar 1500 de çalışıyor ve 1000 e düşüyordu.ufak da tekleme vardı araçta.viteste ayağını çekip gazdan yeniden gaza yüklenince önce araç yığılıyor sonra kendini toplayıp hızlanmaya başlıyordu.gösterdim ustaya bujileri sildi yerine tekrar taktı bişiy yok dedi.devam et yolda kalmazsın merak etme diye de eklemişti.eğer bu sorun devam ederse gel buji kablolarını değişiriz demişti.bir kaç gün sorun olmamıştı o sorun devam etti bir kaç kere daha.

devridaim değğişmişti baskı balata da trigerle aynı zamanda değişmişti.

çok tedirgin olmaktansa ildeki ustanı çağırsan,aranız iyiyse mesafe de çok uzak değilse, yol parasını falan da verirsin, sakat derse çekici usta sen gidersiniz adamın yerine. yok basit sensör vs. işiyse peşpeşe gidersiniz. en fazla çift benzin parası vermiş olursun?

devridaim değğişmişti baskı balata da trigerle aynı zamanda değişmişti.
Anlattıklarından sonra devirdaim zaten temize çıktı :D. Bu tür konularda ne kadar çok açıklama yapılırsa çare bulmak o kadar kolay olur.

haklısınız savaş bey yeterince açıklama yapamadım.ama servise girince bak ustam neyi varsa hepsini değiş.hangi parça bozuksa anında değişelim sorma bana derim.bakımlı olsun yolda izde rezil etmesin beni diye elimden geleni yaptım her zaman.ama gene yolda kaldık heralde:)

birazdan inip tekrardan çalıştıracağım aracı.merak ediyorum sonuç ne olacak.

Bence zorda kalmadıkca aracı hiç çalıştırma, çünkü basit bir arızanın büyümesine neden olabilirsin.

bakalım artık.olan oldu sanırım.yarın burdan bir ustaya götüreceğim önce bir baksın.yürür araba derse yavaş yavaş ile gideceğim (90 km).heralde en fazla motor açılıp yeniden yapılacaktır.3000 liradan fazla çıkmaz heralde.yaptırır bir kaç sene daha binerim ne yapayım.

teşekkürler cevaplarınız için.

o şıkırtı üst kapaktaki itecekler olabilirmi ondansa ucuza kurtarırsınız inşallah öledir

inşallah.

Geri