Acil, araç çok zor çalışıyor. Kaldım yolda.

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan guugil
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

guugil

Banlanan Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Bugün 9 km normal kullandıktan sonra 100-200 m kadar yüksek devirde aracımı kullandım. Dünde devirli kullanım sonrası devir saati sapıtmıştı. Bugün de tam park ederken devir saati stop etme noktalarına kadar indi çıktı. Bilgisayarda benzin tüketimi rölantide 2.7 lt/saat lere çıktı.

Zaten park etmiştim. stop ettim. tekrar çalıştırmak için anahtarı çevirdiğimde SOĞUTMA SUYU lambası ve MOTOR ELEKTR.ARIZA lambası ve SERVİSE GÖTÜR lambası yandı. Yinen de çalıştırayım dedim. Araba çalışmadı. 3-4 denemede devir saati 100 lerde iken gaz vererek çalıştırdım ama gaz vermeyince yine stop etti. 6-7 defa denedim. Sonunda rölantide çalışıyor fakat kaputu açtığımda motor çok sarsıntılı çalıştığını farkeetim. Akü ışığı normal. Radyatörü birazdan kontrol edeceğim.

Bu belirtilerden bana akıl verecek bir arkadas var mı?:(

Bu arada son benzini mi başka bir yerden aldım.

beyınmı gıtmıs ne?*

sarsıntılıymış,bujilerden biri gitmiş olmasın??

Geçmiş olsun, inşallah önemli bir sorun değildir...

Az önce baktım arıza lamabaları aynen yanıyor.
radyatör suyu normal gibi.
EGR valf Delphi marka olarak en fazla 6000 km önce falan değişti.

Buji benimde aklıma geldi. Ama servis göreli 2500 km ancak oldu. Değiştirmiş olmaları gerekiyor. Parasını aldılar. Ama değiştirmedilerse bilemem.

Araç zar zor çalışıyor şimdi servise nasıl götüreceğim bilemiyorum yolda stop ederse yandım.offf of

ustayı orya çağır bence

Egr valfinden başka bi şiy değildir. Senin problemin.EGR'nin soketini çıkartıp çalıştırmayı deneyin. Zaten arıza lambalarıda yanıyomuş. Bisıkıntı olmaz. Denemiş olursunuz

çözüldü

Dur kalk bir şekilde araç sapıtmış bir durumda servise götürdüm.

Sorun EGR'den kaynaklıymış. Halbuki daha yeni değiştirdim. EGR'den kaynaklı olarak ilk defa bu böylesine aracın sapıttığına şahit oldum.

Hep merkezi bir yerdeki Shell'den alırdım. Büyük ihtimalle son olarak OPET'in bir bayisinden fullemiştim. Aldığım benzinden kaynaklı olarak EGR sapıtmış.

Temizlendi sadece.

Güle,güle kullan . Az bir masraf ile kurtulman iyi olmuş .
yeni taktırmıştım diyorsun ,garantisi yokmuydu? Tahminime göre ayni arızayı yine yapacak. Takılanda arızalı , sibop tam çalışmıyor herhalde. Kısa zamanda temizlenecek kadar tıkanmaması geregiyor. İnşallah tekrarlamaz.;)

Parça kaynaklı ise değiştiririz dediler ama benzin kısa sürede kirletmiş. Bende gözlemledim. Birde gaz kelebeğini temizlediler. Yakıt alınan yer önemli.

Geri