Acil! 22.08.2008 ..problem...

Mel-a-ku

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
herkese merhaba, dün corsamı uzun yolda deneme imkanı buldum ve farkettim ki birkaç problemimiz var.

sırasıyla yazıyorum;

Problem 1: düz bir yolda ilerleyebilmek için direksiyonumu sağa kırık halde kullanmam gerekiyor, çözümü nedir?

Problem 2 : 80 km ve üzeri hızlarda seyrederken frene bastığımda araçta aşırı bir titreme ve yoldan çıkma egilimi gosterıyor, sebebi ve cozumu ne olabilir?

Problem 3 : 90-100 km hızlarda belirgin bir şekilde hissettiğim bir problemde bu. 90 km hızla sabit gazla ilerlerken araba sürekli burun düşürüp düşürüp kaldırıyor. ama bunu 1 veya 2 kere yapmıyor sürekli yapıyor. sanki gaz kesiyor gibi geldi. bunun cozumu nedir?

Problem 4: daha once 180 km hızlara çok rahat çıkabildiğim yerlerde 165 civarını pek geçemedim, sorun neden olabilir ve aracın neresini gostermelıyım usta görüşü gerekirse?

Problem 5: bu problemden pek emin değilim ama sanki aracın çekişinde de düşüş var. tam mukayese edemiyorum uzun süredir ben kullanmadığım için ama daha once 3. viteste rahatlıkla sehir içinde takılabiliyorken, şu aralar araç sürekli 2. vitesi istiyor.

değerli fikirlerinizi bekliyorum. bugun arabanın herşeyini yaptırmayı duşunuyorum çunku. bugunumu aracıma adadım.

cevap1: direksiyon simidi düz değil ,ön düzen ayarı gerekli
cevap2:araç çekme yapıtor; rot ayarı ve balans ayarı gerekli
cevap3:hava filitresine ,mazot filitresine ve enjektörlere baktırmanı öneririm
cevap4:3. problemle alakalı olduğu düşüncesindeyim
cevap5:bu da 3. problemle alakalı olabilir

bu arada ilk iki problemle ilgili olarak tablalarda ,tabla burçlarında ya da rot başlarında da sorun olabilir, ayarlardan önce arızalı olan kısımların değiştirilmesi gereklidir; önce bir öndüzenciye gidip aracı kontrol ettirip arızalı parçaların listesini yaptırın daha sonra tamircide parçaları değiştirip tekrar öndüzenciye ayara götürün; parçalar değişmeden yaptıracağınız ayarlar kalııcı olamayabilir...

Direksiyonla İlgili Problem Rot Ayarındandır.Geçen Hafta Kaldırıma Dokandım ÇEyrek Tur Yamuldu Direksiyon Ayarlayınca Düzeldi.20 Ytl ile Kurtuldum.Şimdi Motora Gelirsek EGer KEsiklik Yapıyorsa Maalesef Pompa Beyni Gibime Geldi Banada Oldu Aynısı Üzülme Tamiri Basit Ama 150 Ytl Civarında Tutuyor.Mazotunu Bitirip Bpden Al Hava Filtresinide Değiştir.Egryide İptal Et Bence Çok Kurum Baglıyor.ZAmanla Bu Kurum Map Sensörünüde Tıkıyor.buda Performansa Etki Edebiliyor.Y.koy Taraflarına Gelirsen Akşam 7 Gibi Ugrarım Yanına Bakarız.Yada Gün İçi İstoça Gelebilirsen Burda Bakarız ;);)

3 tane doktora gittim herbirinden elde ettiğim reçeteleri birleştirdim. şimdi sunuyorum.

Problem 1 : sağ rot kolu problemli. bu yüzden yapma olasılığı cok yuksekmiş. sol-sağ salıncakta da boşluk varmış. ön düzenci ye gidip bunları kontrol ettirip tamir veya değişikliğe gitmem gerekiyormuş.

Problem 2 : Bunun sebebini 2 usta da disklerin çok fazla aşınmış ve yıpranmış olmasına bağladı. bana da makul geldi bu sebep. çunku elle yokladığımda bariz yamukluklar hissettim. diskler-balatalar değişiyor yani... Acıbadem Sevecen Oto ve Kavacık Michelin bu yorumu getirdi.

Problem 3,4,5 : Arabanın debriyaj komple bitmiş. oyle ki ne çekiş kalmış ne de hız. Altunizade Opel sebebini buna bağladı. yakıtla da alakası olabilirmiş ama debriyajın bitik olduğunu ve oncelikle onu değiştirip problemin devam edip etmemesine gore hareket etmek gerekirmiş. aracın çalışması ve rolantisi ni mükemmel buldu.

Özetle: aracın sağ rot kolu arızalı. sol-sağ salıncaklarda problem var. debriyaj değişecek. ön diskler + balatalar değişecek..

bunun tahmini maliyeti ne kdr tutar. birde sponsorumuza sorayım.

Yorumlarınız?

3 tane doktora gittim herbirinden elde ettiğim reçeteleri birleştirdim. şimdi sunuyorum.

Problem 1 : sağ rot kolu problemli. bu yüzden yapma olasılığı cok yuksekmiş. sol-sağ salıncakta da boşluk varmış. ön düzenci ye gidip bunları kontrol ettirip tamir veya değişikliğe gitmem gerekiyormuş.

Problem 2 : Bunun sebebini 2 usta da disklerin çok fazla aşınmış ve yıpranmış olmasına bağladı. bana da makul geldi bu sebep. çunku elle yokladığımda bariz yamukluklar hissettim. diskler-balatalar değişiyor yani... Acıbadem Sevecen Oto ve Kavacık Michelin bu yorumu getirdi.

Problem 3,4,5 : Arabanın debriyaj komple bitmiş. oyle ki ne çekiş kalmış ne de hız. Altunizade Opel sebebini buna bağladı. yakıtla da alakası olabilirmiş ama debriyajın bitik olduğunu ve oncelikle onu değiştirip problemin devam edip etmemesine gore hareket etmek gerekirmiş. aracın çalışması ve rolantisi ni mükemmel buldu.

Özetle: aracın sağ rot kolu arızalı. sol-sağ salıncaklarda problem var. debriyaj değişecek. ön diskler + balatalar değişecek..

bunun tahmini maliyeti ne kdr tutar. birde sponsorumuza sorayım.

Yorumlarınız?

Rot-rotil tanesi 15-20 ytl civarında bulunabiliyor
salıncak burcu lastiği 10 ytl
baskı balata bilya seti 250-300 ytl civarında orjinali
diskler çifti 80ytl den başlıyor
yazmış olduğum fiyatlar piyasada bulabileceğin tahmini işçilik hariç fiyatlardır...
ön balata ben 35 ytl den alıyorum trv marka

melih ondan sana hayır gelmez satda vectra alalım sana

Direksiyonla İlgili Problem Rot Ayarındandır.Geçen Hafta Kaldırıma Dokandım ÇEyrek Tur Yamuldu Direksiyon Ayarlayınca Düzeldi.20 Ytl ile Kurtuldum.Şimdi Motora Gelirsek EGer KEsiklik Yapıyorsa Maalesef Pompa Beyni Gibime Geldi Banada Oldu Aynısı Üzülme Tamiri Basit Ama 150 Ytl Civarında Tutuyor.Mazotunu Bitirip Bpden Al Hava Filtresinide Değiştir.Egryide İptal Et Bence Çok Kurum Baglıyor.ZAmanla Bu Kurum Map Sensörünüde Tıkıyor.buda Performansa Etki Edebiliyor.Y.koy Taraflarına Gelirsen Akşam 7 Gibi Ugrarım Yanına Bakarız.Yada Gün İçi İstoça Gelebilirsen Burda Bakarız ;);)

Kusura bakma konu ile alakalı değil ama neden her kelimenin ilk harfini büyük yazıyorsunuz.(Tamamen meraktan soruyorum yanlış anlamayın lütfen ama sanki alışkanlıktan yapıyormuşsunuz gibi geldi bana)

bakalım ptesi gunu usta yolu gozukecek heralde..

evet bugun ustaya gıttım ve parça temınını yaptık. marka fiyat ve parça ismi olarak listeliyorum aşşağı. yorumları bekliyorum.

LUK Debriyaj Seti = 150 YTL
LUK Debriyat Bilya = 165 YTL
TRW 2 adet Rot Kolu = 70 YTL
ROADHOUSE Ön Fren Balataları = 45 YTL
ZIMMERMANN Ön Diskler = 95 YTL

Toplam 525 YTL parçalara ödedim. yarın montaj var. bakalım montaj ne tutacak...

Geri