Abs-tc sorunu

cihanbey

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Merhaba Arkadaşlar

Aracımdan bundan 3 gün önce başlayan göstergede abs-tc uyarısı vermeye başladı doğal olarak abs devredışı kaldı.. Ertesi gün geliyorum ikaz gitmiş belli bir km gidiyorum ikazlar tekrar çıkıyor abs devre dışı kalıyor bugün sanayiye gittim... tech2 bağladı o arada ikazlar yanmıyordu herhangi bir arıza çıkmadı tam çıkacam arıza çıkınca tekrar tech2 ye bağlayınca abs menüse giredemedi bi türlü :sorry:
şimdi usta diyorki %100 abs beyni sizce arkadaşlar tesisattan abs sensörlerinden poryalardan yapma ihtimali olabilirmi ne yapmamı önerirsiniz acaba..
Cumartesi Opandan randevu aldım servis danışmanı arkadaşımdan bide yetkili serviste kontrol ettireceğim...:cry::cry:

eeeeee arkadaşlar bi fikriniz yokmu ???

kardeşim bizim araçlar elektronik oyuncaklar ankaraya gidiyorsan git opel garage a Hakan abi baksın.öle %100 kimse diemez bi kablo kopar temassızlık yapar yine o hatayı verir ;) eğer o usta müneccimse ben telefonda aracın sesini dinleteyim banada arızaları sölesin :kop:

4 tekerlekteki sensörler biribiriyle irtibat halindedirler.Mesela aracınızı lifte kaldırıp viteste ilerletirseniz abs+tc ışığı yanar.Liftten inip birkaç metre yürüyünce sensörler yeniden kalibre olur ve söner.Sanırım sizin araçtada sensörlerin birinde arıza var.Tech2 de arıza anında bilgi alınırsa daha sağlıklı olacaktır.Geçmiş olsun...

Motor elektronik tesisatına bakılmalı kavrulma var mı?

cihan bey öncelikle ilk sorum su kmdevre dısı kalıyor mu?

eğer km sıfıra dusup o lambalar yanıyorsa kesin abs beynindendir.
abs beyni deren cok karmasık bir elektronik devre yok içinde. eğer kmde gidiyorsa ki benim aracta oldu abs beyninin içinde iki diyot ve iki röle arızalanmıştı. değiştirdim halloldu.

eger km sıfır olmuyorsa diğer parcalara tekerlek bağlantılarına ve abs beyin soketlerine bakmalısın

ha bu arada benim aracta olusan sorunda da abs ye techle girilememişti. önce soketlerine baktır zamanla tam giderse bana yapılısını tarif bile ederim

geçmiş olsun

Son düzenleme:
Tech2 ye bağladığınızda abs beynine ulaşamıyosanız ya tesisatta yada beyinde sorun vardır poyrada olsa sıkıntı beyne girebilirsiniz büyük ihtimal beyindeyse soğuk lehim olabilir

Abs beyni en pahalı ve kesin çözüm , ama şüphe etmek gerekir o kadar kolay arıza yapan bişey değil

cihan bey öncelikle ilk sorum su kmdevre dısı kalıyor mu?

eğer km sıfıra dusup o lambalar yanıyorsa kesin abs beynindendir.
abs beyni deren cok karmasık bir elektronik devre yok içinde. eğer kmde gidiyorsa ki benim aracta oldu abs beyninin içinde iki diyot ve iki röle arızalanmıştı. değiştirdim halloldu.

eger km sıfır olmuyorsa diğer parcalara tekerlek bağlantılarına ve abs beyin soketlerine bakmalısın

ha bu arada benim aracta olusan sorunda da abs ye techle girilememişti. önce soketlerine baktır zamanla tam giderse bana yapılısını tarif bile ederim

geçmiş olsun

Aynen bahsettiğiniz gibi km 0 oluyor abs tc ışığı yanıyor belli bir km gidince ışıklar sönüp km çalışmaya başlıor 5 dk tekrar arıza belli ediyor dün yetkili servise gittim abs beyini arızalı dediler dedim beynin fiyatı ne kadar 4.500 tl dediler :eek::eek: şaşırıp kaldım bu kadar olurmu ya

siz kendiniz mi tamir ettiniz beyni bu arada ??

Aynen bahsettiğiniz gibi km 0 oluyor abs tc ışığı yanıyor belli bir km gidince ışıklar sönüp km çalışmaya başlıor 5 dk tekrar arıza belli ediyor dün yetkili servise gittim abs beyini arızalı dediler dedim beynin fiyatı ne kadar 4.500 tl dediler :eek::eek: şaşırıp kaldım bu kadar olurmu ya

siz kendiniz mi tamir ettiniz beyni bu arada ??

evet cihan gittikçe sıkılasır bu olay.sonrada hep sıfır km de gidersin.

elektrik elektronikten anlıyorsan elinde yatkınsa yapabilirsin.

abs beyninin siyah kısmını söküp içinden iki diyot ve iki röle değişmen gerek.

Geri