ABS sğuktan etkilenir mi?

her aracın el freni soğuk nedeniyle yapışır...

gectigimiz hafta el freni cekmememe ragmenn abs isigim yandi vee frene bastigimda sanki karli havada frene b astiginizda kitle me yapmasi ibi bi vurma hissetim pedalda...amaa yollar cok toz ve pisti arabada bi okadar...daha sonraa yikamacida su siktim lastiklere birsuree sorun gitti ama gecenlerde sogukk tu hava yinee baya, ayni sey olduu kisa bi suree acaba soguklardanmi dedim kendi kendimee yada toz topraktanmi...bende konu acacktim amaa senin konuyu gorunce buraya yazdim...

soguk havalarda el frenıne dıkkat

soğuk havanın bir etkisinin olmaması lazım abs ye...

fazla ısınmış olabilir. pati yapmasın diye karlı havada çok yoruluyor abs. ısınıyor

Bende de sabahları çalıştırdıgım zaman abs lambası yanıyor hatta benzin ibresi bile titreme yapıp sonra normale dönüyor. Fren pedalıda aynı şekilde sertleşmiş oluyor araba çalıştıgında açılıyor. Ama bu sadece motor sogukken yapıyor.

senin akü bitmek üzere dikkat et her an yolda kalabilirsin. aynı şeyler bendede oluyordu ansızın yolda kaldım aküyü değiştirdim.

Çok soğuk havada arka tekerler donup kilitlenebiliyor. Bizzat tecrübe ettim. O zaman da ABS ışığı yanıyor. Baktığınızda kilitlenmemiş gibi görünebilir ama normal dönmesi gerektiğinden daha yavaş dönüyodur. Böyle bir şey olabileceğine ihtimal vermezdim ama tecrübe edince inandım. Yolda giderken (Buz üzerinde) tipinin geldiği yöndeki arka teker donup kilitlendi. Buz çözücü spreyi sıktım açıldı sonra yine kilitlendi. Dönen teker nasıl donar ki. Artık düşünün nasıl bir tipi. Neyse sonra buz çözücü bitti yine kilitlendi ve en temiz en kesin çözümü buldum sonra bir daha olmadı. Gittim tekeri 4 5 kere sağlam tekmeledim. Sonra hiçbir sorun yaşamadım. Ne warsa kaba kuvvette var canım :D

Aynı durum benimde başıma geldi. Akşam kar yoğun bir şekilde yağmıştı.Eve ulaşmam için gereken bir rampayı çıkmam gerekiyordu. Bütün zincirsiz arabalar yolun sağında solunda kalmıştı. Arabanın yolu tutuşundan güvendim ve ben burayı çıkarım dedim. Arabanın sığabileceği kadar yol müsaitti ve ben çıkmağa karar verdim. Çıkma anında tc sürekli devredeydi. Tam bitim noktasına geldiki devirden düşüp 1.vitese geçmek zorunda kaldım ve arabayı kendi haline bırakıp çıktım. Düz yola geldiğimde ise TC ve ABS lambalarının sürekli yandığını gördüm ve test ettim. ABS ve TC gerçekten devreden çıkmıştı. Evin önüne gelip arabayı stop ettim ve kontağı tekrar çtığımda lambaların düzeldiğini gördüm. Tekrar test ettim ABS ve TC yine çalışır duruma gelmişti. Zannedersem ABS ve TC uzun zaman çalışınca oldu bu durum. Özellikle fazla pati çektiğindendir.

bildigim kadarıyla soguk havada sadece biraz ses yapıyor diskler kilitlenme olması icinde yaaa buzda veya sert ve kaygan kar zeminin de frenler kendini devre dısı bırakıyo:sorry:

bugün benimde başima geldi abs ışığı yandı benim tahminime göre sensör soketine kar suyu kaçtı galiba zorlamadımda hiç arabayı

Geri