Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
zaten araba fren yaptığınızda kızaklamayıp kaymıyor teker kızaklamadan araç duruyorsa ve aracın altından bir titreme pedalada yansıyan varsa abs vardır!..
abilerr zaten aBs nin asıl amacı freni pas etmektir...paniK freninde normal bir yolda araç kızaklıyorsa devamlı abs yoktur ışığı yanmıyorsa ampul patlamıştır...üstadlar da yazmışlar fren pedalına negatif yönde kuvvet geliyorsa titretiyorsa abs var demektir yani devrede demektir...saygılar...
Peki deneme yapmadan kaputu açınca belli bir farkı yok mu dikkat edilecek.
şurda şu varsa abs vardır denilebilir mi?
Ben denemedim ama daha önceden hatırladığım kadarıyla frene çok basınca kızaklıyor tekerlerim.. ama tekerlerim eskidi beni değiştir diye bağırıyo, vede kullandığım yollarında pek temiz olduğunu söyleyemem.
En kolay yöntemi, çakıllı bir yolda ani fren yapmaktır. Tekerlekler kızaklayıp kaymaya başlayınca fren pedalı alttan tak tak vurmaya başlar.
Hissedersiniz vurduğunu
Peki deneme yapmadan kaputu açınca belli bir farkı yok mu dikkat edilecek.
şurda şu varsa abs vardır denilebilir mi?
Ben denemedim ama daha önceden hatırladığım kadarıyla frene çok basınca kızaklıyor tekerlerim.. ama tekerlerim eskidi beni değiştir diye bağırıyo, vede kullandığım yollarında pek temiz olduğunu söyleyemem.
Abi kaputu açıp bakarsan anlaşılır abs hidrolik ünitesi vardır üstünde genelde 8 rekor mevcuttur ... yada aracın altına yatıp aks millerine bakın millerin deveboynuna bağlı kısmında bir sarı dişli vardır abs dişlisi ona bağlı olarakda abs hız sensörü vardır dediğim yerlere bakarsan olup olmadığını anlayabilrsiniz kesin sonuç olarak yani ...saygılar..
pedal her zman vurmaz yani abs herzaman devrede olmaz tekerleklerin birinin diğer tekerlere nazaran hız farkı varsa yani hız 0 ise ABS devreye girer diğer konumlarda abs pas edilir aracın normal freni devrededir...ayrıca araç 20 km/h hızın üstünde ise abs devreye girer....bide frene tam bastığınızda pedal ayağa hafifçe ters tepki yapar tak tak ses çıkarır buda abs nin devrede olduğunu anlarız ...saygılarımla...