Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
yağışta ve buzda zaten araba hiç durmuyor. Abs nin tek yararı kontrolü sağlaması. Fren mesafesine her zaman ters etki yapar.
Ayrıca bu konu tartışıldı.
aracımda hızla giderken frene basıyorum absli olduğu için fren ayağımı yittiriyor ve arabadan yay fırtmış gibi seslar geliyor araba o şekilde olduğunda arbanın yavaşlaması gecikiyor denedim frene bastığımda bir yerde 20 metre de duruyor frene kuvvetli bastığımda ayağımı yittiripte o şekilde yani abs ye geçtiğinde daha ileride duruyor 23-24 m gibi bi değerde duruyor benimkindemi bi sorun var
Evet arkadaşların dediğine katılıyorum ABS bu daha uzun mesafede durmanı sağlar (ama GÜVENLİ bir şekilde), yanlız ben bir şeyide paylaşmak isterim frenaj sadece abs ile bitmiyor İstanbul - İzmir yolunun Akhisar çıkışında 180 km hızda iken fren pedalına bastım ABS girdi devre ye fakat araç sağa çeker gibi oldu servise gittiğimde bunun ABS ile ilgili olmadığını denge mili diye bir parçadaki tutarsızlıktan kaynaklandığını söyledi servisteki usta ve o ayarı yaparak uğurladı beni, yapılıp yapılmadığını anlamak için test ettim, adam haklıymış.... şimdi 200 km hızda bile frene bassan kayma yaşanmıyor..
aslında abs vurunca pedaldakı o sesden dolayı ınsanda bı tuhaflık hıssı uyanuyor oyuzden herhalde fren pedalına uyguladıgımız basınc ı azaltıyoruzda o yuzden mı fren mesafesı uzuyor dıye dusundum su an ha arkadaşlar ne dersınız