__--İnadına Manuel Vites Diyenler Grubu--__

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Fætih
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
valla arada bir teyzemin A3ünü alirim. Şimdi herşey bir yana valla tadından yenmiyor..
gerçekten çok rahat. kullanımı zevkli. sadece yola ve direksiyona odaklaniyorsun. ayni bilgisayar oyunu gibi :)
heleki istanbul gibi bir yerde olmazsa olmazlardan.. uzun süredir manuel kullaniyorum. bu aracı bir kaç yil daha kullaniriz. sonrakini otomatik düşünüyorum bende..

otomatik birde cruise varsa tamam. ama bir eksik kalıyor direksiyonu tutacak birini arıyor insan zaman zaman uzun yolda :D

manuel her zmn iyidir :D sürebilene :D bu araç sürmek kimi zaman zevk işi kimi zaman mecburiyetten ama ben zevkli kısmını alırsam manuel^ mecburiyetten olursada manuel ve otomatik olur ama otomatikçilerede diyeceğim yok araç kullanılacaksa manuel :)[arabayı istediğin gibi kullanma özgürlüğü :D] dediğim gibi zevk işi :D

Alayına Manuell :)

derneğiniz hayırlı olsun arkadaşlar,

siz manuelcilerinde bir derneği olması bizleri çok memnun etti. hepinize kışlık atkı örerim artık, ama yok eldiven öreyim. vites kolu soğuk olur.
şaka bir yana sizlerinde derneği olmasına çok sevindim. böylelikle sık sık fikirlerimizi paylaşırız. bizim derneğede bekleriz arada.

burağın söylediği gibi otomatikler hakkında çok ön yargı var. olmasıda gerekir çünki herkes otomatiğe BİNEMEZ. binmemeli. özellikle otomatikde arabaya hakim olamıyacağını düşünen arkadaşlar binmesin. mazallah hakim olamazlar.

ama otomatikde motor sizinkiler kadar devir çevirir. bir ayak haraketi ile manuelden daha kısa sürede 1 veya gerekmişse 2 vites küçültür. bizde her istediğimiz vitesi seçebiliriz. karda 2.vites ile kalkarız. hakimiyet "kayıt şartsız milletindir" ilkesini bizde benimseriz.
ama tüm bunlar bilene. bilmeyenler zaten hiç yeltenmesin.

üstelik çift ayak kullanabilmek gibi bir avantajımız var. hem gaza hem frene basabiliyorsunuz. bunun ne demek olduğunu bazı hevesli arkadaşlarımız anlayacaktır. topukla frene basıpda ucuyla gaz vermek için cebelleşmiyoruz.

ama yinede sizi çok seviyoruz. sizler olmasanız otomatiğin keyfi çıkmaz inanın.

otomobil benimse ve ben kullanıyorsam kontrol bende olmalı ve kararı ben vermeliyim,otomatik sevenlerede saygı duyarım...

+100000
şimdi bana yine kızacak polat abim ama ne yapayım:Dher vites değişimde egzosun sesini ala ala,birden kapışmak gerektiğinde vitesi 5 ten 3 e atma vs. vs.:D:D

siz manuelcilerinde bir derneği olması bizleri çok memnun etti. hepinize kışlık atkı örerim artık, ama yok eldiven öreyim. vites kolu soğuk olur.
şaka bir yana sizlerinde derneği olmasına çok sevindim. böylelikle sık sık fikirlerimizi paylaşırız. bizim derneğede bekleriz arada.

burağın söylediği gibi otomatikler hakkında çok ön yargı var. olmasıda gerekir çünki herkes otomatiğe BİNEMEZ. binmemeli. özellikle otomatikde arabaya hakim olamıyacağını düşünen arkadaşlar binmesin. mazallah hakim olamazlar.

ama otomatikde motor sizinkiler kadar devir çevirir. bir ayak haraketi ile manuelden daha kısa sürede 1 veya gerekmişse 2 vites küçültür. bizde her istediğimiz vitesi seçebiliriz. karda 2.vites ile kalkarız. hakimiyet "kayıt şartsız milletindir" ilkesini bizde benimseriz.

üstelik çift ayak kullanabilmek gibi bir avantajımız var. hem gaza hem frene basabiliyorsunuz. bunun ne demek olduğunu bazı hevesli arkadaşlarımız anlayacaktır. topukla frene basıpda ucuyla gaz vermek için cebelleşmiyoruz.

Eyvallah abi :good:

:kop::kop::kop:seviyorum senı polat abi:D

+100000
şimdi bana yine kızacak polat abim ama ne yapayım:Dher vites değişimde egzosun sesini ala ala,birden kapışmak gerektiğinde vitesi 5 ten 3 e atma vs. vs.:D:D

ben ne kızıcam, sölerim babana o gereğini yapar. şaka bi yana senin yaşlarında bende aynı hislerdeydim. ama zamanla bazı şeyler değişiyor. sence baban malibudan sonra astra alırmıydı, yada ben amerikandan inermiydim. o zamanlar için cevap asla. ama zaman herşeyi değiştiriyor.
sen şimdi yaşının gereğini yap ama kimseyi üzmeyecek şekilde.

Geri