99 vectra kalorifer ısıtmıyor

bayramyurdaer

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
merhaba arkadaşlar arabamın kaloriferi isıtmıyor. acaba sorun ne olabilir aracın içindeki kalorifere giren boruların biri aşırı sıcak gideri ondan biraz daha ılık oluyor ama kaloriferi açtığımda ilik bir hava üflüyor aracım lpglidir. sorun ne olabilir acaba...

benim araçta geç ısıtıyor opellerin adeti öyle diyor bizim arkadaş çünkü ondada var idi fakat tam olarak bilemiyorum

sicak soguk ayari dügme sanirim elektronik...ve bir kapagi acip kapatiyor o calismiyordur

bu sıcak soguk dediğiniz kaputu acıp silecer lerin oradaki kapaklarmı yoksa aracın icindeki mi? araç içiindeki görevini yopıyor birde söylemeyi unutmuşum hararet 95 derece cıvarında kalorıfer isitiyor ama 90 in altna düşünce ilik üflüyor

yok iceride petegin orada yani nasil söyleyeyim ön armaturun icinde disaridan gelen havayi direkt veren ve sicaga ayarlarsan yolunu o petek üzerinden isitarak iceri verne bir kapak var o kapak iceriden sicak soguk ayari yaptigin kola ya metal cubuk ile bagli ki sanmiyorum vakumludur o calismiyor

yok arkadaşım o manuel onuda kontrol ettim görevini yapıyor.

arkadaşlar opeller böyledir diye bişey yoktur. bütün sorun petek tıkalı gidin bir radyatörcüye preslerini açsın temizlesin tekrar preslesin taksın araba hamam.

cevaplar için teşekkürler.

ne bileyim sen dedin hortumlar sicak ikiside biri ilik deyince tek o problem kalir ama biri sicak digeri soguksa tabiiki petek tikalidir o zaman hortumlarin ikisinide cikarir press hava basarsin...gecmis olsun ;)

normalde 1 senede aracın motor suyu değişmesi lazım yazda olsa kışta olsa antifiriz kesinlikle konulmalı konulmazsa küf yapar. değişmeyen motor suyu özellikle opellerin kalorifer peteklerini çok cabuk tıkar çünkü peteklerin gözenekleri çok küçük ve kıvrımlı
değiştirmeye kesinlikle gerek yok usta at yenisini tak derse sakın taktırmayın radyatör temizleyen bir usta onu çok rahat temizleyim sıfır ayarına getire bilir. fiyatıta herkeze uygun olur yenisi ortalama 150 tl. temizletmek en fazla 40 tl. arkadaşlar.

hava ile temizlemenin hiç faydası olmuyor.
ben temizletim hararet ibresi cok az birşey kaltıktan sonra sıcak üflüyor yani araba 5 dakka rolantide çalışınca sıcacık üflüyor

Son düzenleme:
Geri