98 vectra gt motordaki ses

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan siberdin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

siberdin

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Merhaba
Daha oncede bu konuyu acmistim. Arkadaslar gazi 2000 devirden sonra birden kokleyince gelen ince bir FIRILTI sesi var. FIR FIR FIR yapiyo. sanki manifolttan kaciyomus gibi. bir cok ustaya gittim. bir cok sey soyleyen oldu. Yanliz en son avans vurdugunu soyledi bir usta. arac x20xev motor. bu normal giderken yavas yavas gaza bastigimda gelmiyor. Birden gazi kokleyince geliyor bu ses. Sabah calisirken dizel gibi calistigindan dolayi fincanlari aldim musait bir zamanda degisicem. Fincanlain bozuk olmasindan bu ses olurmu veya fincanlarin bozuk olmasindan dolayi avans vururmu.
Simdiden herkese yardimlari icin tesekkur ediyorum.

yokmu bir yorum yapacak usta

Merhaba
Daha oncede bu konuyu acmistim. Arkadaslar gazi 2000 devirden sonra birden kokleyince gelen ince bir FIRILTI sesi var. FIR FIR FIR yapiyo. sanki manifolttan kaciyomus gibi. bir cok ustaya gittim. bir cok sey soyleyen oldu. Yanliz en son avans vurdugunu soyledi bir usta. arac x20xev motor. bu normal giderken yavas yavas gaza bastigimda gelmiyor. Birden gazi kokleyince geliyor bu ses. Sabah calisirken dizel gibi calistigindan dolayi fincanlari aldim musait bir zamanda degisicem. Fincanlain bozuk olmasindan bu ses olurmu veya fincanlarin bozuk olmasindan dolayi avans vururmu.

kardeş aracında karter muhafaza var mı?
varsa bi civatalarını kontrol et bende zaman zaman gevşeme yapıyo civatalar ve bu sesi duyuyorum inşaallah burdandır sorunun.

Muammer ustam
karter muhafazasi yok. su an en fazla ya piston samarlamasi var yada avans ayari diye tahmin ediyom. fincanlari degisicem eger devam ederse avanstan cok bu sefer pistonun ustunde durucaz. yani kafayi taktim ben bu sesi bulucam. olmadi acicam motoru.

Muammer ustam
karter muhafazasi yok. su an en fazla ya piston samarlamasi var yada avans ayari diye tahmin ediyom. fincanlari degisicem eger devam ederse avanstan cok bu sefer pistonun ustunde durucaz. yani kafayi taktim ben bu sesi bulucam. olmadi acicam motoru.

inşaallah sorunun en kısa zamanda çözülür.

Son düzenleme:
Merhaba

avans vurduğunda fır fır diye ses yapmaz benim bildiğim "çatır çatır" öter. fincanla alakalı mı onu bilmiyorum.

yine de motora hemen dalmayın başka yerden geliyorsa ses motora dalınca bile düzelmez daha çok üzülürsünüz :(

netten tarif etmek de zor bence iyi bir usta bulmanız şart emin olmadan elletmeyin derim..

Valla alper duzgun usta inan bulamiyosun yok. fincanlari siparis ettim. ama taktirmak icin biraz bekleyecem. duzgun usta bulmam lazim. birde fincan degisiminin makul fiyati ne olur. bilen varsa yazsin arkadaslar

Valla alper duzgun usta inan bulamiyosun yok. fincanlari siparis ettim. ama taktirmak icin biraz bekleyecem. duzgun usta bulmam lazim. birde fincan degisiminin makul fiyati ne olur. bilen varsa yazsin arkadaslar

fincanların fiyatı ne kadar acaba

ses olayı zor konu ama "fır fır fır" diye tarif edilen bir ses bana motor mekaniğinden uzak gibi geliyor manifolttan veya egzoz sisteminde herhangi bir yerden gelen bir ses olması daha mantıklı bence.

usta olacak işte egzoz ustasını arabaya alıcan sesi göstercen egzozdan mı değil mi söylicek. İzmir olsa bildiğim yer var ama Ordu'dasın :(

iticileri neden değişim gereği duydunuz ,şayet iticiler bozuksa araç genelde soğukken ses yapar, aşırı bozuk değilse ısınınca yanı yağlama tam yapılınca sesi keser ya da cok azalır, sizin bahsettiğiniz ses itici sesine benzemiyor sanki, bir de alacaksanız da ina marka tavsiye ederim takımı 240 TL idi en son şimdi de o civardadır yanılmıyorsam.(şimdi baktım kdv dahil 193 TL yazılmış istanbul opel aluçlarda)

Geri