98 omega isitmayan kalorifer

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan OMEGAMV6
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

OMEGAMV6

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Illallah dedim artik anlayan varsa anlatsin.petek yenisi ile orijinal olarak değişti.rölantide soğuk , gaza basar devri yükseltirsen eh işte sicak. Sicak su radyatörden önce peteğe verildi . Sistemi ve parçalari bilen varsa allahaşkina anlatsin biktim.

Termostat kaçırıyor olmasın. Yoksa bu arabaların kaloriferleri iyidir.

rolantide soğuk gaza bastığınızda ısıtıyorsa devirdaimden dir başka bişey yapmaz bunu. motordaki sıcak su gaza bastığınız zaman anca geliodur peteğe. devirdaimi kontrol ettirin.

Arkadaşlar cevaplar için teşekkürler en kisa zamanda sonucu yazicam

sevgili omeganv6 uzun zamandır rastlıyorum senin kalorifer konulu mesajlarına hala çözemedin. şunun şurasında üç ay kaldı kışın bitmesine sık dişini, seneye kışbaşında satar kurtulursun :))

yok mu?bi fikir arkadaşlar.

termostat

Aynı sorunu yaşamış biri olarak termostat diyorum.Termostatın değişmesiyle sorunun çözüleceğini düşünüyorum.

11191_1_1.jpg

KALORİFER RADYATÖRÜ

Kalorifer radyatörü aracın için ısıtmada kullanılır. Kalorifer radyatörü orta konsolun içinde bulunur, ısınmış antifrizin bir kısmı bu radyatörden geçirilir. Hemen arkasında bulunan küçük elektrik fanı çalıştırılınca aracın içi ısıtılmış olur..

cool1.gif

coolov.gif

Son düzenleme:
güçlü bir fan sesi alabiliyormusun arabanın içersinden eğer alamıyorsan termostat açmıyordur. yok eğer fan sesi geliyorsa bir kelebek var yön valfi olarakta çalışır muhtemelen o çalışmıyordur yani fanın üflediği havanın önündeki perde tam açılmıyordur.

Aynı sorun bende de var, motor ısısı 95 olsa bile kalorifer çok ılık donuyoruz arabada.
kronik sorunmudur nedir bu, ustanın yolu göründü bize de. Ayrıca bir sorun daha var,
hava 10 derece ve altında ise uzun yolda motor suyu sıcaklığı 80'ne zor geliyor, haliyle kalorifer buzz.

Geri