96-99 vectra b2 alıcam nerelerine bakım yaptırmalıyım

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan selim82
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

selim82

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
arkadaslar 2000 motor 96-97-98-99 arası vectra b 1 alacağım.aracın acil olarak nerelerine bakım yaptırmam gerek.genel olarakta nerelerine bakım yaptırmam gerek.

cok lazım bu bilgiler.bilgilerinizi bekliyorum arkadaşlar.

Son düzenleme:
Merhaba Selim , Vectra B ler yeterince sağlamlardır ama elektronik konusunda arızaları çıkabilmektedir. Rolanti ayarlayıcının , egzantirik ve krank devir sensörlerinden arızalar verebilmektedir . Temiz ve kazasız birşey al . Alır almaz yağ su antifriz vs öntakımları kontrol et gerekli olanları değiştir .Tekerleklerin boşluklarına bak ,arabanın altına bak Arka çamurluk agızlarını çuruge karşı kontrol et. Arabadan anormal inilti vınıltı varmı bak. Alacağın arabayı hisset , hoşuna giderse elektronik cihazlara bağlat , motor kompresyon olçer alete de bağlatabilirsin . Trigeri de değişmemişsse mutlaka değiştir .

direksiyonu direksiyon kutusunu çok iyi baktırın

baskı balata, motor sıvıları, triger, fren balataları, ön takım kontrol, muhtelif sensörler. Bunları değiştirdin mi bir daha ki periyodik bakımna kadar kaput açmazsın.

B2 kasa, yani makyajlı olanlar 99'dan sonra var. Öncekiler B1 kasa

ben bu konuda şunu söylemek isterim en kusursuz arızasız modellerin bile şansa arızalısı denk gelebilir yada tam tersi bir aracın misal bir yerinde kronik bir sorunu vardır bütün her 10 araçdan 9 unda o sorun vardır ama sana sorunsuzuda denk gelebilir o yüzden en iyisi önce arabayı sen bir göz at beyen içine sindiyse götür bir opel servisine arabayı expertise sokturt adamlar sana arabanın bütün hikayesini anlatsınlar expertisite arabanın altından girip üstünden çıkıyorlar bilgisayara souyorlar ustalar araçla tur atıyor falan filan arabanın nesi var nesi yok sana bilgisayardan çıkdı olarak veriyorlar... işin en garantisi budur.. zaten expertise sokturucaz arabanı dedinmi adama arabasına güvenmeyen adam sokturtmaz..

arkadaslar bilgiler için tesekkur ederım.konuyu yanlıslıs yazmısım b2 vectra değil b1 vectra için yazalım yorumlarımızı.

arkadaşlar expertise soktursam arabayı kaça mal olur.

Ankarada kasa+yürüyen 50 YTL'ye yapıyorlar ama senin orda ne kadardır bilmem.

Ben izmirde 70 ytl ye yaptırmıştım yetkili servis opaz'a. Ancak araç daha önce onlara gitmemişse kesin bilgiler veremiyorlar.Örneğin triger kayışı..Bu arabalarda max 50.000 km değişmeliler.Ama servis bunu anlıyamıyor.Fren durumunu bildiriyorlar.Genel motor durumunu bildiriyorlar ama çok da emin olma herzaman tahminlerinden fazlası çıkabilir.Tahmini arızalar direksiyon sisteminde klima sisteminde ve yol bilgiayarında olabilir.Bence yetkili servistense iyi anlayan bir opel ustasına göster ve mümkünse o kişinin arabayı kullanmasına izin ver.Arabanın her sesinden her tepksinden durumlarını anlayabiliyorlar.Alacağın araba şimdiden hayırlı olsun..

Geri