94 gsi hararet göstergesi yardım

armageddon

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
arkadaşlar düne kadar bir sorun yoktu.ama dün motor daha ısınmadan biraz bastım daha sonra farkettim ki hararet göstergesi milim oynamıyor.ama fan devreye giriyor.acaba sıkıntı ne olabilir.

haraet müşürünün fişi çıkmıştır yada müşür bozulmuştur....

Termostat büyük ihtimalle....

kardesim su seviyesine bak azmi ????? su azalmis olabilir cünkü fan calisiyor diyorsun .......eger hersey normalse hararet musurunun kaplosu cikmistir veya hararet musuru bozuktur... termostat üzerindeki mavi kaployu sök saseye tut eger kirmiziya dogru hareket varsa mudurun bozuktur...

Son düzenleme:
kardesim su seviyesine bak azmi ????? su azalmis olabilir cünkü fan calisiyor diyorsun .......eger hersey normalse hararet musurunun kaplosu cikmistir veya hararet musuru bozuktur... termostat üzerindeki mavi kaployu sök saseye tut eger kirmiziya dogru hareket varsa mudurun bozuktur...
veya arkadaslarin dedigi gibi termostad bozuk ve devamli acik kaliyor...

termostat açıktır

termostat açık kalsa bile göstergenin hareket etmesi gerekir.resimde işaretlediğim kabloyu kontrol edin gösterge konumu oraya bağlı.V kayışına yakın zaten termostatın hemen altında kopmuş hasar görmüş olabilir.

Ekli dosyalar

• c20xehallsensor1.webp
    c20xehallsensor1.webp
    37.1 KB · Görüntüleme: 61
fişi çıkmıştır

arkadaşlar dediğiniz kabloyu tam bir tarif etme imkanınız varmı.Ayrıca kalorifer biraz gittikten sonra sıcak veriyor,bir sıkıntı yok.termostat bozulunca ısıtmaz diye biliyorum kaloriferi bmw de başıma gelmişti.

94 gsi motor sfi olması lazım.resimde işaretli olan kısımdaki kablo.ısınıp kopmuş olabilir yada boşluk yapıp V kayışına sıkışıp kopmuş olabilir.

attachment.php

Geri