782000€ Ceza!

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan alpasch
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
İnsan hayatının önemli olduğu ülkelerde, böyle cezalar olabilir bence.

120 km hız sınırlaması olan bir yerde 290 km ile gidiyorsan kanunlarla dalga geçiyorsun demektir. Madem sen kanunlarla dalganı geçiyorsun, devlette senle dalgasını geçer. Ciddi devlet affetmez.
Savaş abi yine döktürmüş abim yine çok haklı buluyorum

sls amg aracım olsun 800bin euro cezam olsun :) o arabayı almışsa fazlası vardır onda. şaka biyana haketmiş. ben 200 tl ceza ödedim radardan. geçen şehir dışı gezimde hız ortalamam 100-110 du. dikkat ediyorum artık.

Valla biz 200 lira yedikte içime oturdu. neyse şimdi biraz rahatladım :)

şimdi tekrar düşününce bizim ülkenin sistemlerine şükrettim.
biz vergiden ve benzin fiyatlarından dolayı çok güçlü araçlar alamıyoruz. ama en azından yüksek hızlarda sabit bir ceza var.
bu ülkeler gibi araba almak kolay olupta rahat rahat basamamak daha kötü birşey olmalı :D

Adam ne yapsın reklamlarında tünelde ters takla yer çekimine aykırı haraketler yapan araba alırsan buda normaldir gözü ile bakıyorum

Adam ne yapsın reklamlarında tünelde ters takla yer çekimine aykırı haraketler yapan araba alırsan buda normaldir gözü ile bakıyorum

o reklam gerçekdir ama.. efekt falan değildir yani arabanın ters dönmesi kamera arkası çekimlerini izleyebilirsiniz internette var..

asgari ücretin 600 lira olduğu bir ülkede 200 lira trafik cezası çok fazla, diğer satın aldığımız pahalı dediğimiz şeyler gibi cezalarımızda pahalı herşey orantılı olmalı gelirimiz doğrultusunda.trafik cezası hayatı kurtarıyor, frenliyor ama bu maaşlarla insan hayatını nasıl idame ettirecek düşünülmüyor

asgari ücretin 600 lira olduğu bir ülkede 200 lira trafik cezası çok fazla, diğer satın aldığımız pahalı dediğimiz şeyler gibi cezalarımızda pahalı herşey orantılı olmalı gelirimiz doğrultusunda.trafik cezası hayatı kurtarıyor, frenliyor ama bu maaşlarla insan hayatını nasıl idame ettirecek düşünülmüyor

bence cezalar yeterince yerinde. hatta az. kuralları eleştirebiliriz. hızlar düşük vs falan. ama cezalar caydırıcı olmadıkça ceza sayılmaz.

Almanyada 70 km hızla gidiyorum arkamda porsche ile. oda 70 km. üzerine cıktınmı hızın, radar şak diye patlıyor suratına. vede gayet nizami trafikleri var.

tekrarlıyorum caydırıcı olmayan ceza ceza değildir. 200 tl ceza odeyebileceksen kural çiğner basarsın yok ödeyemezsen kurallar dahilinde nizami gidersin. Bence.

Bence bu tarz bir değerlendirme yanlış. Memlekette görüyorum, arkadaşların 700-750 TL maaşları var, bir kaç tane bilezik bozdurup borç harç derme çatma bir araba alıyorlar. Ondan sonra ne sigorta ne de bakım hak getire, çünkü yaptıracak maddi imkanları yok. Birşeylere özlem duymak, ona sahip olmak herkesin arzusudur ama böyle şeyler imkanlar dahilinde oluyor. Gönlümüzden mercedes geçer ama imkanlarımız tofaşa yeter onunla yetiniriz, ama yetinirkende oyunun kurallarına uymak zorundayız. Üstelik trafik kurallarına uymanın (hız yapmamanın, kırmızıda geçmemenin, yayalara yol vermenin ......) maddi bir karşılığı da yok.

Geri