5. ve 6. Vitesteyken gelen ses

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan KaanKan
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

KaanKan

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Katılım
11 Nis 2012
Mesajlar
309
Tepkime puanı
0
Puanları
0
Aracım 2010 Astra J 1.4T Manuel 42.000 KM

Aracımı 3 ay önce aldım. 15 gün önceye kadar herşey normaldi. Aracımın motorunu motor temizleme spreyi ile susuz temizledikten sonra aracı ilk çalıştırdığımda sürekli olarak fan son hızla çalışmaya başladı ne kadar beklesiysem durmadı. Elektrikçi bir arkadaşa götürdüm bilgisayar bağladı ve sensör arızası olduğunu arızayı sildiğini söyledi bende kontrol ettim düzelmişti. Bu olaydan 2 gün sonra başka bir araç almak için Erzuruma giderken yolda Aracı servise götürün uyarısı aldım ve ayrıca 5. viteste ses ufaktan bir ses geldiğini yanımdakilere söylesemde sesin normal olduğunu söylediler. hemen yakınında olduğum servise götürdüm yoğun oldukları için baktırmadan geri döndüm. Daha önce gittiğim elektrikçiye giderek olayı anlattım o da kontrol etti yağ ömrünün %7 kaldığını gördü ve orayı sıfırladı sorun bundan kaynaklanıyor dedi ben zaten alır almaz yağını filtresini değiştirmiştim ama arkadaş orayı sıfırlalamıştı. Geçen hafta yine aracı servise götürün uyarısı aldım ve hemen Erzincandaki Bosch Car Servisine götürürken aracı 5. vitese aldığımda sesin daha çok geldiğini duydum ve ustaya da ses geldiğini söyledim. Test sürüşünde aracın şanzımandan geldiğini söyledi ve çok masraf çıkabileceğini söyledi ama istersen OPEL'i ara iyi niyet garantisi falan görüş dedi. Bende aradım en yakın servise gidip onların bakmalarını söyledi. Bende Trabzondaki servise gittim ordaki usta test sürüşünden sonra sesin şanzımandan geldiğini söyledi bilyalardan olabileceğini ve bilyaların tek olmadığını şanzımanın komple değiştiğini söyledi. Ben iyi niyet garantisi falan desemde nafile %20 indirim yapabileceklerini söylediler. Ben ayrıca araçta servis ışığının yandığını söyledim. Serviste bunun ayrı bir arıza olduğunu ve bilgisayara bağlayacaklarını 100 - 150 tl bir ücret olduğunu söyledi ben kabul edeceğim sıra testin uzun sürmesi halinde süre ilerledikçe fiyatın artacağını söyleyince benim vitesler attı bir sürü laf saydım ve verin arabımı gider memleketimde yaptırırım dedim siz kazanacağınıza biz kazanalım dedim ve çıktım. Yolda OPEL müşteri hizmetlerini aradım o da bunun normal olduğunu söyleyince ona da demekki bir daha opel binmeyeceğiz dedim ve yüzüne kapattım ve döndüm Erzincana. Şimdi sizlerden bu arıza ve olay hakkında affınıza sığınarak yardımlarınızı talep ediyorum. Biraz uzun ve açık bir şekilde her şeyi atlamadan yazığım için kusura bakmayın.
 
Ynt: 5. ve 6. Vitesteyken gelen ses

pek bilgim olmadığı için teknik anlamda yardımcı olamıyorum malesef inşallah bir an önce çözersiniz probleminizi

ama bildiğim bir konu varsa o da yağ ömrü göstergesinin bir arızaya sebep olmayacağı ona takılmayın derim sadece değişim sonrası sıfırlayın ve km/süre ilişkinize dikkat edin bu yeterli
 
Ynt: 5. ve 6. Vitesteyken gelen ses

Cuma günü aracımı Erzincan Bosch Car Servisine götürdüm şanzımanı söküp bakacaklardı. Bugün yada yarın sonuç belli olacak.
 
Ynt: 5. ve 6. Vitesteyken gelen ses

Geçmiş olsun, umarım en kısa zamanda halledilir sorun.Can sıkıcı bi durum.
 
Ynt: 5. ve 6. Vitesteyken gelen ses



Bugün servise gittim şanzıman bilyalarından bir tanesi deforme olmuş ve değişmesi lazım. Servis parçayı araştırıyor. Fiyatı uygunsa üçünü de değiştirmeyi düşünüyorum.
 
Ynt: 5. ve 6. Vitesteyken gelen ses

Bilyaların bir tanesi değişti ve sorun çözüldü.
 
Ynt: 5. ve 6. Vitesteyken gelen ses

gezegen link' Alıntı:
Bilyaların bir tanesi değişti ve sorun çözüldü.
Bununla geçmiş olsun. Bu tarz sorunların tekrarlanmaması dileklerimle.
 
Ynt: 5. ve 6. Vitesteyken gelen ses

Geçmiş olsun
 
Ynt: 5. ve 6. Vitesteyken gelen ses

Selamlar çok geçmiş olsun. Maliyeti ne kadar oldu?
 
Ynt: 5. ve 6. Vitesteyken gelen ses

Sağolun Arkadaşlar.. Maliyeti şöyle 215 bir bilya, işçilikte 450-500 gibi olur demişti sağolsun ustam işçilik artı parça 600 olsun dedi. 600 e halletmiştim oldum.
 
Geri
Üst