30000km ve triger kayışı

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan fatihtom
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

fatihtom

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
selam arkadaşlar bir konuda bilgi almak istiyorum başlıkta olduğu gibi aracım 2005 model opel asrta classic 1,6 ve 30000 km de, bakım yaptırayım dedim ama triger kayışına kadar değiştirmemiz lazım dediler ben dedim bu araç 30000 km de nasıl olur benim bildiğim 60000km değişir, araç 4 yaşında olduğu için değiştiriyoruz dediler......
siz olsaydınız ne yapardınız...???
bakım olarak önerilerinizi bekliyorum...

değiştir derim ben o kayış kopuyor sonra kötü oluyor daha çok masraf çıkıyo valla

artık yetkili servislerde tüm markaların triger setlerinin değişme süreleri km veya yıl olarak
belirtilmiş. eskiden yıl olayını bilen neredeyse yoktu. ama şimdi forumlar ve internet sayesinde herkes öğrendi. bütün markaların triger seti değişme zamanları km. dolmasa bile 4-5 yıl civarında.
triger bilyaları normal olsa bile neticede kayış zamanla yıpranıyor ve kopması neticesinde yüklü bir masraf açıyor. trigeri açtıktan sonra sadece kayışı değiştirmenin bir anlamı yok set olarak değiştirmek en mantıklısı. bence serviste pahalıdır ama işinin ehli bir özel serviste makul bir fiata set olarak değiştirmekte fayda var. en azından 4-5 yıl kafanızdan silersiniz.

kayış ömrünü doldurmuş km olmasa bile yıl da önemli oluyor. ömür olarak 60000 biçimişler bilyalar gergi falan belki ömrünü doldurmamış olacak ama açılınca hepsi birden değişirse bidaha bidaha işçilik gerektirmez.
100lira işçilik, garanti alır yetkili servis

Teşekkürler.. Arkadaşlar.......

Nasılki yağ değişimi 15000 km veya 1 yıl ise oda öyle sonunda triger kayışı denilen şey lastik onun ömrüde var

Geri