2018 Astra J arka kapı hoparlör macerası

tarik25062

Kayıtlı Kullanıcı
25-Erzurum
Merhaba arkadaşlar.

2018 Model 1.6 115 HP Astra J, hoparlör hakkında biraz bilgi vermek istiyorum.

Aracım, Edition Plus olarak geçmekte. Malumunuz, aracımızda arka hoparlörler yok. Ses seviyesi noktasında yeterli gelse de sorraund olarak eksiklik hissediliyordu. Özellikle arkada oturanlar için...

Forumda ve internette yaptığım araştırmalarda; bazılarında B direğine kadar tesisatın döşendiği hatta bazılarında arka kapılara kadar geldiği, sadece hoparlör takılmadığı tespitleri yapılmıştı. Tesisatın olmadığına yönelik de pek rastlamadım.

Ben de normal 16cm'lik iki hoparlör alarak arka kapılar için kolları sıvadım. Belki tesisat arka kapılara gitmiştir diye ama çok da beklenti içinde değildim. Ki tesisat yoktu. Mecburen B sütununa yöneldim. Orada da yoktu. Hayal kırıklığı yaşamadım desem yalan olur. (Burada bir parantez açayım. Demek ki bu modelin bu paketinde yok. Hele hele teyp CD300 ise... Merak edenler için bilgi olsun.)

Önümde iki yol vardı: 1 Hiç dokunmadan vazgeçmek. 2 Açmadığım tek yer olan Teybin arkasına da çıkoşlara bakmak.

Günler sonra 2. yolu denemeye karar verdim. Bir hayal kırıklığı daha orada da arka kapıların esamesi yok. Arka kapı pin yerleri bomboş. Dediğim gibi CD300 teyp.

Ancak benim bir avantajım vardı. Tesla ekran taktırmıştım. Tesla ekran ile birlikte gelen ara kablolarda çıkışlar vardı. Sol arka kapı, yeşil/yeşil beyaz... Sağ arka kapı, mor/mor beyaz kablo renklerine sahip. Kendim bu çıkışlardan tesisat çekerek arka kapılara hoparlör bağladım. Tabi ki mutlu son. Aracın hak ettiği ses zenginliğini elde ettim. Gönül isterdi ki iki hoparlörün peşine düşmeyelim ama bu bir eksiklikti ve kendi imkanlarım ile giderdim.

Bilgi olsun diye siz forum arkadaşlarımla da paylaşmak istedim.

İyi forumlar.

• Beğen
Tepkiler: smihci
Geri