2012 corsa D 1.2 Easytronic Fren Problemi

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan guvenc73
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

guvenc73

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Mart ayında 2012 model corsa 1.2 easytronik aldım
Arabada fren ile ilgili bir sıkıntı var. Aracın kalkışı anında; klima açık iken 1. Ve geri viteste frene birkaç defa basıldığında fren şişiyor ve çok sertleşiyor ve durmuyor kaç kez kaza riski atlatdım geri giderken el freniyle duruyorum bu ne saçma bir araba
Bu araçtan satın almış olan arkadaşlar; klimanız sonuna kadar açıkken frenin sertleşip sertleşmediğini kontrol etmenizi istiyorum
önümüzdeki günlerde sevise gidicem bakalım ne çıkacak

easytronic fren problemi

Merhaba, bende aracı 2 ay kadar önce aldım, aynı sorun 2 kez başıma geldi, klimadan şüpheleniyordum , klima açıkken kapalıyken tekrar denedim ama tekrar fren şişmedi. Trafikte ne zaman başıma geleceğini bilmiyorum, çok sinir bozucu bir sorun. Bende servise götüreceğim. Size ne dediler, sorun çözüldü mü?

Hayda olaya bak...

işlerimden dolayı fırsat bulup gidemedim internette formları okudum baya bu araçlardan satmışlar çoğunda aynı sıkıntı var bakalım ne olacak

geçen bodrumda bir araç geri geri lokantaya dalmış sanırım astra j idi.şöförün dediği frenin tutmamış

İlk defa duydum.Hayırlısı bakalım

işte bu SKANDAL!

Merhaba,
Bu sorunu bende yaşıyorum yaklaşık 2 aydır opelle iletişim halindeyim.Bir parça geleceğini ve bunu taktıklarında sorunun giderileceğini söylediler.

Forumlarda araştırdım bir çok araçta bu problem var. Takılan parça vakum pompasıymış ve yazılım güncellemesiyle birlikte bu sorun çözülüyormuş.

Forumlarda son zamanlarda sorunun tamamen giderildiğini yazanlar görüyorum.Umarım doğrudur.

Bugün aracımı servise bıraktım ve parçayı takacaklar bakalım akşam test edip alacağım sonucu buraya yazarım.
Bu işlem sorunumu gidermezse mahkemeye vereceğim avukatla da konuştum. Büyük ihtimalle dava 1 yıl sürer ve sonunda en azından aracın parası geri alınır diyor.

Merhaba,
Bu sorunu bende yaşıyorum yaklaşık 2 aydır opelle iletişim halindeyim.Bir parça geleceğini ve bunu taktıklarında sorunun giderileceğini söylediler.

Forumlarda araştırdım bir çok araçta bu problem var. Takılan parça vakum pompasıymış ve yazılım güncellemesiyle birlikte bu sorun çözülüyormuş.

Forumlarda son zamanlarda sorunun tamamen giderildiğini yazanlar görüyorum.Umarım doğrudur.

Bugün aracımı servise bıraktım ve parçayı takacaklar bakalım akşam test edip alacağım sonucu buraya yazarım.
Bu işlem sorunumu gidermezse mahkemeye vereceğim avukatla da konuştum. Büyük ihtimalle dava 1 yıl sürer ve sonunda en azından aracın parası geri alınır diyor.

Aracı servisten aldım şimdilik bir sorun yok gibi görünüyor.

Bu nasıl iş ya!? Alın bu da benden :

Benim aracım 2007 model; bende bir gün yolda giderken ayağımı gazdan çektiğimde, arabanın frene basar gibi yavaşladığını hissettim. Rampa aşağı durduğumda araba çok az hareket ediyordu. Frene basmadığım halde fren sıkıyordu. Fren pedalını söktük nedir diye, pedalın arasında fiberden silindirik bir parça var, şişmiş durumdaydı. Tornada biraz üstünden aldırdık sorun çözüldü. Daha sonra dikkat ettim gittiğim servise bu sorundan giden çok araç var. Yaklaşık 1 senedir bahsettiğim çözüm ile kullanıyorum bir sorun yok.

Geri