2012 astra j 1.4 turbo lpg yardım.

azimkochisar

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
arkadaşlar,
mart ayında almış olduğum astra 1.4 t aracıma lpg taktırmayı düşünüyorum ama forumlarda baktığımda kimi arkadaş sübablardaki sıkıntı olabilecek sorunlardan bahsederken kimi arkadaşlar herhangi bir sorun olmadağını yazmışlar. lpg taktıran arkadaşlar varsa onların bilgi ve tecrübelerinden yararlanmak isterim hangi marka taktırmalıyım ve yakıtta ne kadar tasarruf sağlarım ve özellikle fiyatı. şimdiden tşk ederim.

Ynt: 2012 astra j 1.4 turbo lpg yardım.

Kesinlikle taktırma kesinlıkle dıyorum cunku kendı gozlerımle gordugum 120.000 kmdekı bır cruze yaklasık uc kez sıbop yakmıs bende bunu gorunce son anda vazgectım lpg ısınden zaten takan usta bıle opel ve chevrolet yenı cıkan euro 5 motorların cogunda bu sorun oldgu ve tavsıye etmedıgını soyledı bılgınız olsun...

yaptığın KM ile sibob fiyatlarını kıyasla .. çok km yapıyorsan ,kurtarabilir..

batu link' Alıntı:
yaptığın KM ile sibob fiyatlarını kıyasla .. çok km yapıyorsan ,kurtarabilir..

yalnız bide şu var... sübablar için motor kapağı açılacak.. ince bi işçilik gerek... bidaha eskisi gibi olmayacak... benim focusta başıma geldi... 2 defa sübabları yaptırdım... ama motor sesi ve gücü asla eskisi gibi olmadı.. sonunda çok sevdiğim aracımdan soğudum ve sattım...

budoka link' Alıntı:
yalnız bide şu var... sübablar için motor kapağı açılacak.. ince bi işçilik gerek... bidaha eskisi gibi olmayacak... benim focusta başıma geldi... 2 defa sübabları yaptırdım... ama motor sesi ve gücü asla eskisi gibi olmadı.. sonunda çok sevdiğim aracımdan soğudum ve sattım...

Kesinlikle katılıyorum motor eskısı gıbı randıman vermeyecektır..Ve sadece subap arızası verecek dıyede bır konu yok belkı yanında baska bırseylerıde zarar verecektır garantısı olmayan bır ıs bence gırılmez lpg ye sımdılık.Zaman neyı gosterırı bılmıyorum ama belkı yenı yılla bırlıkte uygun bır kıt uretılır ve hep beraber takar kullanırız...

garantili yapan firmalar var. ben yaptırdım ve performansından memnunum şimdilik. şehiriçi benzinde 500-550 krş yakarken şimdi 300 krş yakmakta. şimdilik 8000 km yaptım sorun çıkmadı. ama benim aracım 1.6, turbolarda problem olur mu çok bilgim yok.

wala astraları bilmiyorum ama bi tanıdığımda insignia 1.6 turbo vardı... lpg taktırdılar serviste... tanıdıkları bir servisti... servisin son söylediği, bir an önce elden çıkartın oldu ve zararına sattılar... wala görünen köy kılavuz istemez de şans meselesi... ama arıza olduğu zamanda canınızdan bezdirir ona göre... ben çok çekici üzerinde aracımı ankaraya getirttim... şaşmaza gitmekten kusasım gelmişti artık...
lpg taktırcak arkadaşlara bir uyarı niteliğinde şunu söylüyorum... ihtimaldir eğer bunları göze alıyorsanız, lpg taktırın... ama tek atımlık kurşununuz varsa, cebimde para yok bari birz iktisat yapiim diyorsanız... aman diyim... sigaranızı filan azaltın, harcamalarınızı kısın öyle ekonomi yapın...
işin kandırmacası da şöyle... sübaplar değişir olur biter... kanmayın... motor bi kez açıldımı geçmiş olsun... biz erkekler arasında bi laf vardır... bi kez hava aldıysa, asla eskisi gibi olmaz ;) ayrıca herkes sübap fiyatında bahsediyo... ya kardeşim kapak çıkıyo, sonuçta bunun contası var bilmem nesi var... öyle düşündüğünüz gibi olmaz... bi kez sanayiye,servise girdiniz mi s...... bırakmazlar... benim toplam masrafım 5 milyarı bulmuştu... araba çok güzelde olmuştu... ama ne sesi, nede gücü bana eskisi gibi gelmedi... sürekli tekrar arıza verecek moddaydım... uzun yola bile çıkmaya korkar oldum ve sattım.... 

ilhana38 link' Alıntı:
garantili yapan firmalar var. ben yaptırdım ve performansından memnunum şimdilik. şehiriçi benzinde 500-550 krş yakarken şimdi 300 krş yakmakta. şimdilik 8000 km yaptım sorun çıkmadı. ama benim aracım 1.6, turbolarda problem olur mu çok bilgim yok.

wala bu garanti dediğiniz olaya pek güvenmiyorum.. astrada duymadım ama dediğim gibi insigniada duydum böyle bir olay... garantili yapılan lpg montajından sonra arıza oluşuyor.. (kaç km bilmiyorum)  adam serviste bu lpg den kaynaklı dedirtemedi adamlara... ne servis nede lpg montajını yapan firma üzerine almadı bu işi.. dediğim gibi... bu garanti olayı başınıza gelmedikçe anlaşılacak bişey değil... inşallah öyle bir sorunlar karşılaşmazsınızda, kazasız belasız uzun yıllar kullanırsınız aracınızı....

Geri