Merhaba arkadaslar. Ben araniza 1 hafta once istanbul dod tamastan 6 ay garantili aldigim 2008 model hb 1.3 cdti 145bin km deki aracimla katildim. Dun aracimla izmirden edirneye donerken canakkale yokuslu virajli yollarinda kamyonun arkasina takilmamla yasdim sorunumu. Kamyonu gecmek icin 3. Vitesten 2. Vites dusurup yuksek devirle kamyonu sollayayim derken devirin yukselmedigini 3bin deviri gecmedigini farkettim. Belki o an oldu belki daha once oldu da o an farkettim bilmiyorum. O an ariza lambasi yandi mi farketmedim. Ancak 5 dakka sonra duzluge ciktigimda ariza lambasi yanmiyordu ve arabanin turbosu calismiyordu. Saga cektim bayir asagi sekildeki eger sorun verir calismaz ise vurdururum diye. Notekim stop ettim. Kontagi cevirdim ariza lambasi yaniyordu. Mars basmadi sadece tik sesi feldi gosterge isiklari yandi sondu. Ardinda bir daha denedim ariza lambasi sonmustu ama yine ayni sey oldu. Ardindan vurdurarak calistirdim araci ve hersey normaldi. Turbo yerine gelmis hersey duzgundu. Arabami eve kadar stop etmedim. Edince tekrar denemedim. Ariza koduna aksam bakicam fren gaz kombinasyonu ile yeni ogrendim. Simdi sizin tavsiyelerinize cok ihtiyacim var. Ne yapmaliyim. Ve aractaki sorun nedir. Opel yetkili servise goturucem cumartrsi tavsiye iz var mi. Dod ucreti karsilamada sikinti cikartir mi acaba.