2005 Model Astra 1.6 HB Twinport-Easytronic- BRC LPG-arıza kaydı

mselam

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Katılım
1 Eyl 2010
Mesajlar
10
Tepki puanı
0
Puanları
0
Siteyi ziyaret et
Arkadaşlar lütfen yardımcı olurmusunuz. aracımı alalı 9 ay oldu. Klasik bakım yaptırıken bir ses var dendi ve manifoltun çarkları 200 liraya +200 lira klasik bakım yetkili servis tarfından tamir edildi. Daha15 bin km dolmadı. Ankaradan Trabzona gittim orda taşlı bir yolda (gazım az kalmıştı) aniden BRC LPG yeşil sabit yanan düğme, turuncu yanıp sönmeye başladı ve o sırada arıza lambası yandı. Durdum 2 kere aç kapa yaptım ve benzine aldım aracımı bu sefer bu lamba söndü. Egzoz lambası yandı. Ben servisle görüştüm ve kitpçığa da baktım, yola devam edebileceğim yazdığı için 50km kadar Uzungöle benzinle devam ettim. Araba normal gidiyordu,Yolda LPG tankını da fulledim. Orda araç 1 gün dinlendi sonra arabamı gaza alıp denedim ve aracım gaza yeşil yanarak geçti, bir süre sonra bu egzoz işareti de kayboldu. Ancak 1 gün sonra Trabzona yola çıktığımda aynı taşlı yolda aynı arıza kaydı tekrar çıktı. Trabzona Servise gittim ve bu arıza kayıtlarının karşılığı PORT SENSORU-1140TL ve ATEŞLEME BOBİNİ-450-500TL olduğu söylendi arıza kodlarını sildirdim ve ankaraya döndüm.
OPAL yetkili servis bana PORTU tamir edebilirlerse 400TL yok komple değiştirirlerse 900TL ye yapacaklarını söyledi (%30 kampanya fiyatları imiş.)Parça Almanya dan geleceğinden ben hala bekliyorum bu arıza kaydı 3 gün önce aynı şekilde oldu kayboldu. Yani sırayla; arıza ışığı sonra egzos lambası yandı. araç silkelendi-sallandı. 1 gün sonra kayboldu. Son olarak dün de arıza lambası yandı ki tüp BİTİYORDU, araç silkelendi-sallandı ben HEMEN benziNE ALDIM ARABAYI YOLDA GİDERKEN SONRA NORMALE DÖNDÜ.
Ne olur ben ne yapayım bu durumda. Port bozulana kadar bu şekilde binebilirsin diye söylendi bana. (Ancak ben bunun gazdan olduğunu düşünüyorum.) Aracım 82000 km de. Araç 67000km de geçen sene ekim ayında gaz yememe sorunu yüzünden Silindir kapak revizyonu OPAL da yapılmış. Önceden 2004 Opel Corsa kullandım hiç böyle sorunum olmadığı için Astra almıştım. Ama masrafdan kurtulamayağım anlaşılan?Ben napayım lütfen yardımlarınızı bekliyorum?
 
Üst