2005 Astra H Tekleme ve Cam tavan tıkırtı sorunu

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan skuyumcu
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Arkadaşlar Bende 2005 Astra sahibiyim. Motor Kodu Z16XEP ile başlıyor benimki de.
Aynı sorun bende de var. Arabaya binmiyorum artık, 1-2-3-4-5 her viteste silkeleme söz konusu, Zıplaya zıplaya gidiyor araba neredeyse. Yetkili servise götüreceğim ama önce emin olmak istiyorum. EGR den midir??

Hata ışığı felan yok bende de.

selamlar işlerden daha gidemedim ki :)

yazarım sonucu.

kolay gelsin

Geçen gün açtım motoru tüm kabloları kontrol ettim, özellikle bujiye giden kabloyu socketinden çıkardım iyice sildim temizledim tekrar yerine taktım. Şu an tekleme sorunu kalmadı, galiba ateşleme sorunu yapıyordu kablonun temassızlığı, bakalım böyle gidecek mi :D

herkese selam tekrar,

boğaz kelebeğibobin falan derken sonunda arıza EGR den çıktı,

gidip tanıdık bir hurdacıdan aldım bi tane taktım şu anda kesildi, şimdilik sorun yok

bakalım bu ne kadar gidecek.

bu arada EGR yi 125 TL ye bi aracın üstünden kendim söktüm.

inşallah uzun süre bozulmaz bu sefer.

merhabalar, bende 2003 astra 1,4 benzinli var. 61500 km.de. alalı 1 ay kadar oldu fakat aldığımdan beri 2. viteste az gaz da silkeleme yapıyor. sizce nereden kaynaklanıyor. yardımlarınız için şimdiden teşekkürler...

merhabalar sanırım bu sorun tüm opellerde kronik sorun bendede astra 2006 1.3 cdti var tekleme sıkıntısı yaşıyorum yüksek devir kullanımında sıkıntı yok normal 2000 devir kullanırsam başlıyo teklemeye ben biraz arabayla oynadım chip ve blowoff var arabada bu tekleme sıkıntısı nedeniyle gidip blowoffu söktürdüm chip yazılımını orijinalle değiştirdim ama geçmedi bunun üzerine turbo basınç sensörü ve egr valfi değişti ama düzelmedi. tekleme bazen hiç olmuyo araba canavar ama tekleme başlayınca performans çok kötü öyleki raömpada yarım debriyaj zor kalkıyo bide arkadan çok kötü siyah duman atıyo... böyle giderse kafayı yedirtecek bana arabadan resmen soğudum.
ahmet bayram
2006 astra 1.3 cdti
istanbul

evet. arkadaşlar bu sorun benım aracımdada var.2004 astra h twinport aracım var. 2 sene evvel aldım yaklasık bibucuk senedır hiç bi sorun yok canavar gibi . ama son 6 aydır tekleme yapıyor 1. viteste kalkarken araç teklıyo. hemde fena içerde zıplaya zıplaya kalkıyoruz. mecburen gazı basıp basıp bırakmak zorunda kalıyorum. hiç bir ustaya göstermedım. eskiden arıza ışıgı kontagı acınca yanıp sonuyodu sımdık aracı calıstırıyorum calıstıktan sonra sönüyo. yardımcı olursanız cok sevınırım.
MUSTAFA ÇAĞATAY ÇATAK
İstanbul

Son sorunuza yanıt olabilir belki,araç çalıştıktan sonra bir müddet sonra sönüyorsa geçici arıza kaydı yapmıştır ECU.Benim de 1,5 yıldır çalıştıktan sonra sönüyor ama sıkıntı yok çok şükür.

2005 astra h twinport sahibiyim 1. viteste düşük devirde motor adeta zıplıyor acaba motor takozlarında sorun olabilirmi?

2005 astra h twinport sahibiyim 1. viteste düşük devirde motor adeta zıplıyor acaba motor takozlarında sorun olabilirmi?

konu önemli olduğu için bişeyler yazmak istedim

motor takozlarında sorun olsa ani kalkışlarda ve ani frenlemde tak sesi duyulur

bu arada astra h larda egr iptalini egr soketini çıkararak veya egr ile motor arasına saç parça kestirerek (arıza ışığı yakmaması için soket takılı kalmalı) yapabilirsiniz. egr iptalini yetkili servislerin sakıncalı bulduğunuda söylemek isterim

Geri