2004 Corsa 1.3 CDTI Sürüş tekniği hk.

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan notdream
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

notdream

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Merhaba 2005 model 1.3 CDTI yı yeni aldım ve aldığım eski sahibi bu aracı kullanırken uzun yolda özellikle devamlı aynı hızda tutma yoksa daha fazla mazot harcar o yüzden arada bir hızını yükselt ya da azalt dedi. Doğru mudur merak ediyorum? Teşekkür ederim.

zannetmiyorum ben sabitliyorum gayet az yakıyor

Düz ve uzun yolda 90-110 arası sabit hız her zaman iyidir

Peki bu egzosttan çiğ mazot atma olayı ne zaman gerçekleşir?

uzun yolda 1.3cdti sabit 90-110km arası gayet ekonomiktir. ama şöyle bir durum var. uzun yolda rampaları çıkarken hızınız hala 90da iken 5.vites ise araç biraz fazla yakar. bunun yerine rahatlaması için 80km 4.vites yada 120km 5.vites yaparsanız araç daha rahatlar. ben 2004den 2009a kadar 1.3cdti kullandım ve tam 280.000km yaptım. istanbul-izmir, istanbul-antalya çoğunlukta olmak üzere arada istanbul-ankara ve istanbul-halep (suriye) yaptım. hızım genelde hep 90 ile 110 arasıydı.
çiğ mazot sorunu ben hiç yaşamadım. injektörleri bir kontrol ettirirseniz sanırım ondan olabilir.

çiğ mazot sorunu ben hiç yaşamadım. injektörleri bir kontrol ettirirseniz sanırım ondan olabilir.

Teşekkür ederim. Benim araçta böyle bir sorun yok çok şükür sadece başkalarından duyduğum için yazıp öğrenmek istemiştim ne olduğunu. Teşekkürler.

çiğ mazot= siyah duman olarak bilirim dizellerde..dizel araç yakamadığını siyah duman olarak dışarı atar....

Sabit iyidir;)

Geri