2003 opel astra 1,6 lastik yardım

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan turgut77
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

turgut77

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
arkadaşlar aracın yazlık lastikleri 185 65 15.kışlık lastik için PIRELLI 190 SNOWCONTROL 195 /65 R/15 düşünüyorum.yorum ve tavsiyelerinizi bekliyorum.saygılar.+ ve - leri var mı...

araç çok az yükselir... taban genişliğide artacağından karda, buzda daha fazla patinaj yaparsın ama bu farkıda kış lastiği olmasıyla kapatırsın

yükseklik neden artsın ki yine 65. sadece taban genişlemiş olur.

zaten taban ölçüleri farklı olduğu için artar. şöyle söyleyim 205/60/15 in yanağı,175/60/15 in yanağından daha yüksektir.çünkü ortalamaları farklıdır.

Son düzenleme:
sakın 195/65 alma o hatayı yaptım lastikleri takınca araba jeep gibi oluyo

185'in yüzde 65 ini ifade ediyor o 65 rakamı,aynı değil yani...tabi yanlış hatırlamıyorsam...6,5 mmlik bir yükselme olur....buda demek oluyorki aracın ağırlık merkezi yükseleceğinden viraj kabiliyetin düşer araç daha kolay savrulur.ayrıca taban genişleyeceğinden lastikler yere daha az basınç uygular ve tutunma kaabiliyetide azalır. dolayısıyla yol tutma düşerken,kalkışlarda patinaj ihtimalinde artar.:cool:

185/65 R15'in eşdeğeri 195/60 R15'dir bu eşdeğeri fabrika belirler.onun için fabrika verilerinin dışına çıkma derim.

kış lastiğini sakın 195 takma orjinali neyse onu kullan çünkü kış lastiğinde taban daraldıkça daha iyi olur diye biliyorum

arkadaşlar yorumlarınız için tşk.185 65 15 ten şaşmamam lazım sonucu çıkıyor.

ayrıca tekerlek çapın büyüyeceğinden aracın max. hızı artarken ivmelenmesi azalacaktır.

Geri