2002 Astra - çeşitli sorular

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan renkli
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

renkli

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Merhaba,

Aracım 2002 Model Opel Astra SW AT 1.6 Elegance

Ancak, Radyo kasetçalar ile ilgili problemler yaşıyorum. Ayarladığım kanalı kendi kendine değiştiriyor. Ya aramaya geçiyor, ya da sonraki istasyona atlıyor. Kendi kendine kapanıyor ayrıca.
s20.gif

Sesi kısmaya çalıştığımda sonuna kadar açılıveriyor kontrolsüz olarak. İşin içinden çıkamadım. Benzer problem yaşayıp, çözen veya fikri olan var mı acaba?

İkinci olarak,

Benim aracıma Hız Sabitleyici takılabiliyor mu? Kaça mal olur?

Teşekkürler...

Fikri olan yok mu? yardımcı olabilecek...

Kasetçalarınızdan en iyi teyp tamiri yapanlar anlayacaktır, servis genelde değişim yoluna gider, o da en az 200 den aşağı değildir.

Hız sabitleyici takılabilir, aracınız müsait (z motor) boş yere kendiniz takmaya uğraşmayın makul bir serviste 150TL ye halledilir, kendiniz alırsanız malzemeleri aşağı yukarı 100TL tutuyor

Kasetçalarınızdan en iyi teyp tamiri yapanlar anlayacaktır, servis genelde değişim yoluna gider, o da en az 200 den aşağı değildir.

Hız sabitleyici takılabilir, aracınız müsait (z motor) boş yere kendiniz takmaya uğraşmayın makul bir serviste 150TL ye halledilir, kendiniz alırsanız malzemeleri aşağı yukarı 100TL tutuyor

fotoraf574.jpg

Bazı kasalara takılamıyor diye duymuştum. En kısa zamanda taktıracağım o zaman hız sabitleyici...

Teşekkür ederim. kolay gelsin...

Son düzenleme:
Teybinizin açma kapama düğmesi bu modellerde kronik olan problemi yaşatmış size. Temizlenirse bir müddet düzelebiliyor. Kanal atlaması bir özellik olabilir otomatik olarak daha iyi sinyal olan kanala geçiyor olabilir, hoş vectrada böyle bişey görmemiştim ama... En iyisi bir tamirciye bakıtmanız.

Teşekkür ederim yanıtlarınız için...

Bir sorum daha var;

Aracımın yağını suyunu kontrol etmek istedim. Yağına ve soğutma suyuna baktım, fren hidroliğini kontrol ettim. Ancak şanzıman yağına bakacağım yerden emin olamadım. şöyle ki;

Yağını kontrol ettiğim çubuğun yanında (sağında) benzer bir yer var, ama üzerinde kırmızı ünlem işareti ve kitap resmi var. Ünlem işaretini ciddiye alarak orayı açmadım. Şanzıman yağına oradan mı bakacağım ve herhangi bir zaman açmamda bir sakınca var mı?

Bu soruya cevap verecek var mı acaba?

Dün aracıma hız sabitleyici taktırdım arkadaşlar... İşçilik dahil 200TL'ye mal oldu... Kısacık deneme fırsatım oldu ama bence süper oldu.

2 yukarıdaki soruma cevap verebilecek var mı bu arada?

Silecek suyu orası kitap şeklinde olani...
Şanzıman yağına aracın altından bakılıyor..

Geri