2001 Astra Edition devir ve direksiyon sorunu

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan oguz006
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

oguz006

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Arkadaşlar 1 hafta önce astra edition aldım vites değiştirirken debriyaja bastığım an devir saati biraz yükseliyor yani devir 2500 de debriyaja bastığımda devir 2750 civarına felan gelip tekrar düşüyor yani vites değiştirme aralığında oluyor bu sorun acaba normalmi çünkü daha önce hiç astra kullanmadım bu neden olur. birde direksiyonu sağa sola çevirdiğimde tıkırtılar geliyor hatta pedalda hissettim bi ara tıkırtıyı vurma yaptı pedala direksiyon kutusu bozuk dediler çok masraf çıkarırmı acaba Ankara da yetkili servis dışında en güvenilir nereye gidebilirim yardımcı olursanız sevinirim.:)

Son düzenleme:
bence normal araba sıfırmı?

araba 2001 model

tıkırtının sebebi büyük ihtimal direksiyon kutusudur. frene basıp direksiyonu çevirirken daha çok hissedersin.

debriyaja bastığın esnada devirin yükselmesi ya gaz teli sertleşmiştir geç bırakıyordur kendini. yada rölanti ayarlayıcısından olabilir diye düşünüyorum.
ikinci dediğim olması ihtimali daha yüksek.. rölanti ayarlayıcısı....
eger çok aşırı bi yükselme yapmıyorsa sorun olmaz. ilerleyen zamanlarda daha da artarsa baktırırsın..
direksiyon kutusuna gelecek olursak bende direksiyondan ses geliyor. direksiyon miline bağlı sekman rulman gibi şeyler dağılmış olabilir dediler. bende ustaya sordum direksiyon kutusundan olabilir mi diye. çok çok çok zor bi ihtimal dediler. direksiyon kutusu kolay kolay arıza yapmaz dediler.
bende yakında direksiyon milini söktürürecem. tornacı yapıyo dedi ustam...

bildiğim iyi bi usta var. bi götür baktır istersen

boşta duruken debriyaja basıp bırak o zamanda yapıyormu bi kontrol et yapmıyorsa problem yok. vites değiştirirken debriyaja basma zamanlaması ile ilgili...
yapıyorsada çok fazla bi yükselme olmuyorsa kafana takma. bende de aynı sıkıntı olmuştu bir kaç gün takip ettim en sonunda bende problem olduğuna karar verdim veya geçici bir durumdu geçti... ikisinden biri artık bilmiyorum...

hepinize ayrı ayrı teşekkürlerimi iletiyorum biraz geç cevap verdim kusura bakmayın işler yoğundu. bektaş kardeş ustanın adını adresini verirsen bi ara giderim inşaallah tekrar teşekkürler

hepinize ayrı ayrı teşekkürlerimi iletiyorum biraz geç cevap verdim kusura bakmayın işler yoğundu. bektaş kardeş ustanın adını adresini verirsen bi ara giderim inşaallah tekrar teşekkürler

atakan opel..
özel servisdir.
fatih usta adamın adı
03123979043
05324451167
yeri: istanbul yolundaki erciyes sanayi sitesinde
imaj center binasının tam arkasına düşüyo..

bende gidecem benim direksiyon için. karşılaşırız belki orda :):D

sağol kardeş
teşekkür ederim mutlaka götürcem bi ara.

Geri