%20 yakit tasarrufu?mümkün mü?hemde böyle kolay...

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan alpasch
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
arkadaslar ben buna inanmıyorum forumda daha once konustuk bunları eger az yakma gibi durum olsa zaten fabrıka cıkıslı takar hergun yakıtı az yakması ıcın bir suru calısmalar yapıyorlar ve rekabet var eger faydalı birsey olsa zaten bunu ilk bayiiler kullanır bizim aracımız daha az yakıyor diye satışını arttırmak icin alır bitane bu aletten takar tamam der 6 litre yakan araba 4.5-5 litre yakacak der bence iyi dusunun bunları goz onunde bulundurun derim

SON NOKTAYIYI KOYUYORUM.KALAN YORUMLAR SİZİN OLSUN .Zaten diğer sistemlerinde çalışma prensibi aynı.başından beri sadece hoparlörlerden çıkarttığım 5 adet büyük mıknatıs ile yaptığım denemelerin sonucunda
desteğiniz için teşekkürler arkadaşlarım. işte deneme sonuçlarım

Dosta Düşmana Inat....ARACIM BENZİNLİ.LPG YOK VE ASLA OLMAYACAK.
Ne Eco...-ne Super.....Nede Ivir Zivir.başindan Beri Savunduğum Kendi Elimle Hoparlörlerin Arkasindan sökerek benzin hortumunun üzerine Taktiğim 5 Adet Miknatisla Yaptiğim Denemelerin Sonucunda

1-aracimin Soğuk Havalarda Bile Tek Marşta çaliştiği
2-motor yağinin 7000 Km.civarinda Olmasina Rağmen Halen Tertemiz Olduğu
3-aracimin çekişinde Belirgin Bir şekilde Artış olduğunu(ustam da farketti)
4-motorunun Iyice Sessiz çaliştiği-vuruntunun Asla Ve Asla Olmadiği
5-daha önce şehir içinde 100 km.de 12 lt.yakarken şu anda 100 km.de 6,7 lt.yaktığımı gurur ve inatla belirtmeliyim.daha açık ve anlaşılır olması açısından mıknatıs takmadan önce şehir içinde 390 yakarken şu anda 217 yakmaktayım.son ölçümlerimde elde ettiğim sonuçlarım bu şekilde.YANİ % 40 oluyor.gerçi biraz cahilim matematikten ve teknolojiden anlamam ama...;)

NOT:BU PAYLAŞIM HERHANGİBİR ÜRÜNÜ REKLAM YAPMAK VEYA ADINI LEKELEMEK İÇİN DEĞİL SADECE DEĞERLİ OPELİM NET ÜYE ARKADAŞLARININ ellerindeki malzemelerle sadece kendi başlarına hiçbir bedel ödemeden deneyebilecekleri basit bir tekniği anlatmak için tarafımdan yazılmaktadır.herhangibir kişi veya kuruluşa bu konuda karşı fikir beyan etme saygısını göstermek istemiyorum.destekleri ve denemeleri bende burada görmek ve bu konuda daha da iyi şeyler paylaşmak amacını gütmekteyim.sevgi ve saygılarımla

Teşekkürler abi. Benim de bu iş kafama yattı ancak nasıl yaptığınızı biraz ayrıntılı anlatır ve bir kaçta resim koyarsanız daha faydalı olacağına inanıyorum. Şimdiden teşekkürler...

olması mümkün denemek lazım paylaşım için tşkler

gelişmekte olan 3.dünya ülkelerinde ('ülkemizde olduğu gibi) üretici firmalar zaten hepsi yabancı

Son düzenleme:
Arkadaşlar size eski bir Bor-Hidrolür sistemli araba kullanıcısı olarak yazıyorum. Benim eski aracım Zafira 1.8 motorda %20 civarı tasarruf sağlıyordu. Bu gerçek ve inanmıyorum, olmaz öyle şey v.b. gibi yorumlarınız bu gerçeği değiştirmez. Bu BİİİİİİİİİR (BorHidrolür sistemi vardır, ama petrol tekelleri bu sistemi kösteklemektedir)
Araç teknolojisi aslında çok ileridir, ancak araba üreticileri şu anda Amerikan ordusu tarafından korunan petrol tekellerini kızdırmamak adına az yakıt tüketen araçları piyasaya sürememektedir. Çünkü petrol şirketlerinin üretimleri şu anki tüketime göre uzun vadeli olarak planlanmıştır. (Bir petrol kuyusu açıldığında en az 50 yıllık bir amortisman hesabı yapılır) Bu uzun vadeli üretim için gene uzun vadeli müşteriler gerekir ki onlarda biz oluyoruz ;) BU İKİİİİİİİ
VW şirketi tarafından bundan bilmemkaç sene önce geliştirilmiş 2 kişilik bir araç vardır, ve bu araç 1 liter Car olarakda bilinir. http://www.seriouswheels.com/cars/top-vw-1-liter-car.htm Merak edenler bu linkten aracı görebilirler. Bu araç 100 km de 1 litre mazot yakıyor ve 2 kişilik. Ancak bu araç piyasaya çıkamıyor. Nedeni basit, petrol tekellerinin finanse ettiği amerikan ordusu buna izin vermiyor. Amerikan ordusunun hatırı sayılır bir kısmı avrupada bulunan ordusu sizce orada ne yapıyor??? Ya da Irak ta ki işgal güçleri petrol kuyularının başında neden nöbet tutuyor??? Ya da İran neden sürekli tehdit ediliyor??? Bunların hepsi size çok basit görünen benzinlikten aldığımız yakıtın etrafında dönüyor. Buda ÜÜÜÜÜÇÇ.
Otomobil şirketleri sandığınız gibi kendi kafasına göre üretim yapmıyor! Laboratuvar koşullarında 3 ayda tasarlanıp üretime hazır hale gelen araçları piyasaya sürmek için sizce neden yıllarca bekliyorlar???? Formula 1 de 3000 cc lik motordan 900 beygir güç elde edebilen teknoloji seri üretime geçirilse 1000 cc lik motordan 200 beygir elde edilebileceğini biliyoruz. (VW 1.4 den 170 bg aldı) Ama nedense bu teknolojiler hep yakıt tüketimini 5 lt civarında tutuyor. Bunun tek bir sebebi var: Küresel ham petrol satış seviyesinin düşmemesi!
O yüzden allah aşkına "Böyle bir teknoloji olsa otomobil üreticileri bunu zaten seri üretime koyarlar" demeyi bırakın. Otomobil üreticisi dediğiniz kişiler sanayici, kar etmek üzere bu işi yapıyorlar. Sizin cebinizden çıkan parayı değil azaltmak, misliyle çoğaltıp, kendileri daha fazla kar etmek istiyorlar. Onlar kimki bizim yakıt masrafımızı düşünsün! bence birde bu açıdan bakmayı deneyin.

Son düzenleme:
VW şirketi tarafından bundan bilmemkaç sene önce geliştirilmiş 2 kişilik bir araç vardır, ve bu araç 1 liter Car olarakda bilinir. http://www.seriouswheels.com/cars/to...-liter-car.htm Merak edenler bu linkten aracı görebilirler. Bu araç 100 km de 1 litre mazot yakıyor ve 2 kişilik. Ancak bu araç piyasaya çıkamıyor

Bunun iki kişiliğini yapan beş kişliliğini yapar.
Beilirtildiği gibi imalatçı kendi ekonemisini sekteye uğratmamak için taşlarını istediği yere istediği gibi koyuyor.;)

Ben bir honda kullanıcısı olarak honda türkiye'ye mesaj atarak bu sistemi anlattım beni ertesi gün aradılar ve hondanın arge ye binlerce dolar harcadıgını ve yakıt tüketimini 0.1 düşürebilmek için yüzlerce deney yapıldığını söylediler ve eklediler buna benzer sistem honda da mevcutmuş biri depo çıkışı biri enjektör girişi. şimdi sistemde her araçta % 30 tasarruf yapar demiyor zaten %1 den %30 a kadar diyor honda da bu sistemi uygularsanız % 2 civarı ekonomi saglasınız dediler bende vazgeçtim.
Opel kullanıcıları olark mesaj atın opel türkiye ye anlatın sistemi bakalım ne cevap verecekler birde bu deneyimi görelim.

Geri