2. vitesten 1. vitese küçültürken durmam gerekiyor

adige_emrah

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
arkadaşlar seyir halindeyken yavaşlayınca 2. vitesten 1. vitese küçültürken durma seviyesine kadar yavaşlamam gerekiyor. bu konuyu forumlarda baktım ama net bir cevap alamadım. şanzuman yağı yeni değişti ama yine aynı sorun devam ediyor. durma seviyesine gelincede çok sinir bozucu oluyo başka türlü zorlayarak geçirmem gerekiyor. çözümü bilen varsa lütfen cevap versin.

öncelikle iyi akşamlar.bana büyüklerim araba sürmeyi öğretirken tekerin dönüyorsa bire takma vitesi dediler.bende aldım kabul ettim :) ki aksini denediğim de oldu ama senin dediğinle karşılaştım bende :)

benim 2001 vectradada bu sorun vardı. defalarca yetkili servise gitmiştim. onlarda yağlayıp yağlayıp gönderdiler. bi değişen yok. bende anladımki opel şanzımanı böyle. aracı yeni alımışsanız alışmaya çalışın olmadı markayı değiştirin.

bu birazcık koruma amaçlıdır ve sadece opele mahsus bir şey değildir. motora aşırı yıgılmayı önlemek içindir. bunun yanında zaten araçlarda 1. vitesin çokça kullanımı tavsiye edilmez.

1. vites sadece ve sadece kalkıs ıcın kullanılır sız nasıl bır araba kullanıyorsunuzkı 2 den 1e alıyorsunuz gecmez tabi

bende astra F var aynı sorunu bende yaşıyorumgerek 2 den 1 e alırken gerekse sabah ilk çalıştırdığımda soğukken 1ç vitese zor geçiyor.birkesesinde körüü kaldırıp wd40 sıktık yumuşadı.sizde deneyin memnun kalabilirsiniz.ama sadece 1 hafta sürüyor o mutlukuk:D

bende buyuklerımden ogrendıgım kadarıyla bırı sadece kalkarken kullan saten opeller ıcın 1 hıc rampa cıkarken opel 2 ylede tımanır :D

benim astrada var ama sorun olarak görmüyorum normal

Aynı durum benim astra G de de var. Ama arkadaşların da dediği gibi zaten 1 i opel de sadece kalkış için kullanıyorsun. Hatta karlı buzlu havada kalkışta bile 2 ile kalkman gerekir. Aslında opelin bu özelliği Türkiye için uygun değil çünkü bizim memlekette yollar berbat. Çok kötü çukurlu yollar var ve o tip yollarda insan 1. vitesle gitmek istiyor 2 hızlı geliyor. Yarım debriyaj yapmak ta hoşuma gitmiyor açıkcası.

benim astrada da aynısı ama yapacak bir şey yok, sürekli ikinci vites,

Geri