2.viteste gaz yemiyor

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan neyseo
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

neyseo

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Arkadaşlar 97 astra f aracımı çalıştırıp 1.vitese takıyorum. kalkış, gaz yeme, normal. sonra 2.vitese geçiyorum ilk başta bi kaç sn süresince gaz yemiyor sonra kendiliğinden yavaş yavaş devirlenmeye başlıyor.Sonraki viteslerde yada 3.vitesten 2.vitese düştüğümde böyle bi sorun yaşamıyorum.Sebebi hakkında fikriniz nedir?Aynı sorunla karşılaşan oldumu?

Debriyaj Balatanızın durumu nasıl?

1. viteste pek hissettirmese de düz yolda, düşük devirde bir yüksek viteste debriyaj kendini hissettirebilir.

kaç devire çıktıktan sonra 2 ye atıyorsunuz.

kardeş sana zahmet, hangi devirlerde vites değiştirmek daha doğru olanıdır.

yardımlarınız için teşekkür ederiz.

aracınızı yormamak için hızlanma süreci içerisinde maksimum tork devrinde veya biraz altında değiştirmek mantıklıdır. Benzinli otomobillerde genellikle 3300-3700 aralığı yakıt ekonomisi ve orta halli bir performans sağlar.

hızlanmak yerine aynı hızda daha devam etmek istiyorsanız, maksimum tork devrine ulaşmadan da vites değiştirebilirsiniz.

örneğin uzun yolda 4. vites 3000 devir 80 km yerine, 5. vites 2500 devir 80 km yaparsınız.

arkadaşım belki garip gelecek ama benzin kapağından da olabilir bende buna benzer bi sorun yaşamıştım 95 model toyota corolla ile gaza bastığımda araba gaz yemiyor pısıyor du 4-5 tamirciye götürdüm düzelmedi bi ustaya götürdüm bi bindi gezdi abi dedi benzin kapağını deiştir dedi. (hadi lennn) dedim içimden ne alakası var dedim ama benzin kapağını deişince araba canavar gibi oldu.benzin kapağı hava almıyormuş.
aynı olayı motorsiklette denedim benzin kapağının üstünü hava almayacak şekilde bantladım ve aynı pısma olayını motorda yaptı

arkadaşım belki garip gelecek ama benzin kapağından da olabilir bende buna benzer bi sorun yaşamıştım 95 model toyota corolla ile gaza bastığımda araba gaz yemiyor pısıyor du 4-5 tamirciye götürdüm düzelmedi bi ustaya götürdüm bi bindi gezdi abi dedi benzin kapağını deiştir dedi. (hadi lennn) dedim içimden ne alakası var dedim ama benzin kapağını deişince araba canavar gibi oldu.benzin kapağı hava almıyormuş.
aynı olayı motorsiklette denedim benzin kapağının üstünü hava almayacak şekilde bantladım ve aynı pısma olayını motorda yaptı

daha neler öğreneceğiz allahım:eek:

birincisi devir farketmiyor değişik devirlerde denedim çünkü, ikincisi debriyaj balatasının durumunu bilmiyorum yani nasıl anlaşılır debriyaj balatasının durumu? fikrim yok, benzin kapağı olayını aklım almadı yani kapaktan hava alması gerekiyor arkadaşın söylediğine, göre doğrumu anladım? ben şimdiye kadar sıkıca kapamak gerektiğini benzinin uçup gidebileceğini düşünürdüm normal şartlarda.

Büyük ihtimal debriyaj balata bu akşam değiştirdim arabam 1.4 gitmiyor sanıyorum meğer canavarmış :D şimdi öle geliyo.+ balata bittiğinde araba gaz yer gitmez o da var yani abicim.

Geri