2. günümde yağ seviyesi kontrol uyarısı aldım :(

ekremcan

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Dün 2004 model astra njoy aldım, bugün 2. günü 150 km kadar kullandım arabayı biraz tanıyabilmek için. ilk uyarımı bu gün aldım :confused:

Sabit 90 la giderken otobanda yağ seviyesi kontrol uyarısı verdi, yağ değişimi 7000 km önce yapılmış, 500 km kadar sonra periyodik bakımı var aracı aldığım kişinin verdiği servis bakım kartına göre...

Motor sıcakken yağı kontrol etmedim, eve gelip kapattım, 15 dkk sonra tekrar çalıştırdım uyarıyı tekrar etmedi... bu bir sorun teşkil eder mi?

Bir de araç rolantide çalışırken, motor sıcakken ya da soğukken, direksiyonu çevirdiğimde ya da teybi açtığımda rolanti 750 d/d çizgisinin üstünde hafiften oynamalar yapıyor, normal midir?

saygılar...

o uyarıyı aldıgın an stop etıp yagı kontrol etmen gerekırken buraya mesaj yazacak kadar vakıt bulmusken hala yagı kontrol etmemen beni çok şaşırttı açıkcası. önce yagı kontrol et sonra daha değişik yorumlarda bulunuruz cunkı yag eksık olmayadabılır.

yağı değiştir yağmüşrüde problemli olabilir

yağ basıncı uyarı ışığı yanmadığı için otobanda kenara çekmedim :( zaten uyarıyı aldıktan sonra en az 5 dkk içinde evde olmuştum.ilk mesajda olayı yanlış ifade etmişim özür dilerim. eve geldiğimde biraz bekleyip yağı kontrol ettim, 4 çizgili bölümde 3. ile 4. çizgi arasındaydı... 15 dkk kadar bekleyip çalıştırdıktan sonra uyarıyı vermedi. 4 gündür her sabah yağı kontrol ediyorum,seviye sabit....

bugün 2. kez uyarı verdi. 5. viteste 85 90 arası giderken oldu yine olay ...

yağ fazla mı acaba bu yüzden mi yapıyor? içime dert oldu...

hafta sonu servise gitmeyi düşünüyorum.

çubuktaki max la min nin arasındaysa normal galiba müşirde sorun var senin

hiç birşey olmaz merak etme. onu 4. çizgiye kadar kendin tamamlasan da olur. o uyarıyı birdaha almazsın. ama o eksiklik oldukça uyarı verir.

en alt çizginin oralara inmeden uyarı vermiyo benim arabada bence de müşürde sorun vardır. devir oynamaları da normaldir sonuçta elektrikli aletler de olsa açtığın zaman gücü şarj dinamosundan o da motordan alır. sorun olmaz bence.

kardeş kafanı takma servise gittiğin zaman söle müşürüne bi baksınlar

benimde devir ibresinde oynamalar oluyordu dörtlüleri yakınca, yukarı aşağı gidip geliyordu örneğin garanti kapsamında değiştirdiler serviste şimdi öyle bir sorun yok. forumada yazdım okuyabilirsin oradan...

Geri