2 buçuk senelik benzin tüketimi

5 yıl araba kullanmazsan ev alırsın
:):):)

gerçekten doğru ama morel bozucu hesaplar bunlar oyüzden ben hiç düşünmüyorum bile:(

5 yıl araba kullanmazsan ev alırsın
:):):)
Ben bu konuda bir şey yazmamayım, çünkü ülke gelirlerinin paylaşılması durumu beni üzüyor :(. Sadece ölçü olması bakımından şu kadarını yazayım devlete 30 yılını vermiş bir memur emeklisi kendisine layik görülen maaşla 4 depo benzin alınamıyor ama günümüzde bir genç, arkasında bir ailenin ekonomik desteği olmadan, dolayısı ile nereden geldiği belli olmayan bir sermayeyle iş hayatına atılıp gemiler falan alabiliyor, şimdi bazıları krediyle aldı ne var bunda diyecek ama, bankalar bir teminat göstermeden kimseye kredi vermezler, üstelik hiçbir banka bir iş için % 100 kredi vermez, evlerde bile kredi için % 70 üst sınır kısıtlaması vardır, yani bu kredi olayını ben yemem, yiyenlere de afiyet olsun :mad:.

bu hesaplara girip arabandan soğuma bence :cool:

mazot fıyatının asagı yukarı benzın fıyatından 60 kurus eksık oldugunu varsayarak ve 100 km de 6 lıtre ortalaması yakalayarak bır hesap yaptıgımızda

15.08.2008-02.03.2009 mazot ort.2.6.. 6000 km yol ortalama tük.6 (bodrum)

02.03.2009-10.06.2010 benzin ort.2.5 tl. 21000 km yol ortalama tük. 6 (bodrum)

10.06.2010-18.09.2010 benzin ort.2.8 tl.3000 km yol ortalama tük.6 (trabzon)

18.09.2010-08.03.2011 benzin ort.3.35 tl 3500 km ortalama tük. 6 (trabzon)

33.500 km yol ıcın yaklasık 2010 lıtre mazot harcanmıs oluyor. buna tekabul eden harcama ıse 5283 lıra yapıyor.ıllakı sapmalar olacaktır.kabataslak bır hesaplama bu.benzın mazot farkı yakıt gıderı olarak 3000 lıra falan oynuyor 33.000 km de :D

teşekkür ederim Hasan bey,üşeniyordum bu hesaplamanın mazot versiyonunu yapmaya,,3000 lira az para değil gerçekten,yani dizel araba alırken aradaki farkı çokta düşünmemek lazım,,

benzin fiyatını neden o gunun parasıyla hesaplıyorsunuz. bugunun parasıyla hesaplamanız lazım. sonucta o gun tuketılen benzını tuketmeseydınız bugun bu fıyata olacaktı. yada benzine endekslı faız oldugunu dusunun. yani o gun 1 lt ye verdiğin para bugun 4 lira oldu :) o yuzden tüm tüketiminizi 4 lirayla çarparsanız tükettiğiniz benzini eger satın almasaydınız bugun kaç para cebınızde olurdu bulmuş olurdunuz..

yani bu şeye benzedi, benzin istasyonu 1 sene onceden benzin alıp dukkanına koyduysa benzini o fiyattan mı satacak bugunku fiyattan mı :) o yuzden siz cebinizden cıkan paraya değil, o para bugun kaç paraya tekabul ediyor bulmak için 4,16 lirayı litre başına hesaplamanız lazım.

bir finansçı adayından hesabınıza yardımcı olmak adına ipucu olsun ;)

Ben bu konuda bir şey yazmamayım, çünkü ülke gelirlerinin paylaşılması durumu beni üzüyor :(. Sadece ölçü olması bakımından şu kadarını yazayım devlete 30 yılını vermiş bir memur emeklisi kendisine layik görülen maaşla 4 depo benzin alınamıyor ama günümüzde bir genç, arkasında bir ailenin ekonomik desteği olmadan, dolayısı ile nereden geldiği belli olmayan bir sermayeyle iş hayatına atılıp gemiler falan alabiliyor, şimdi bazıları krediyle aldı ne var bunda diyecek ama, bankalar bir teminat göstermeden kimseye kredi vermezler, üstelik hiçbir banka bir iş için % 100 kredi vermez, evlerde bile kredi için % 70 üst sınır kısıtlaması vardır, yani bu kredi olayını ben yemem, yiyenlere de afiyet olsun :mad:.
Savaş Bey'e tamamen katılıyorum.Benzinli mi kullanalım,dizel mi kullanalımdan çok bu kadar yüksek vergi ve zamlara el insaf artık.Herşey vergi politikalarından yoksa bizlerin zar zor binebildiği araçlara gelişmiş ülkelerde yarı fiyatına çoluk çocuklar biniyor.

Bu yaşıma geldim, iki kişi (afedersiniz) eşşekler gibi çalıştık, hiçbir zorunluluğum olmadığı halde her zaman yasal süreden daha fazla mesai yaptım, evlenene kadar doğru dürüst yıllık izin kullanmadım, yılbaşı, arife günleri dahil eşimin 10 saatten az çalıştığını hiç hatırlamam, kızım az daha bana anne diyecekti, 13 sene oturduğumuz binada komşular beni bekar zannedip evlendirmeye kalktılar, Allaha şükür zamanında bu emeklerimizin karşılığında ülke şartlarına göre iyi ücretler aldık, takdir edildik, mükafaatlar aldık ama hiç bir zaman da 7 yaşından daha genç bir arabaya sahip olamadık, bir emekli olarak da bundan sonra imkansız gibi, aslında bu durum çok da umurumda değil ama hak etmeyen kişilerin altında sıfır araba görünce için biraz sızlıyor.

Geri