1991 model Vectra 1.8'i ne yapmalı?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan kaderaniz
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

kaderaniz

Kayıtlı Kullanıcı
07-Antalya
Kayınbabamın 1991 model 1.8 motor beyaz renk bir vectrası var. 3-4 yıl önce kaynım iyi bir kaza yaptı araçla. Komple boyandı. Ama üçkağıtçı sanayici takımının eline düşünce aracı rezil ettiler. Boyanan yerler kalktı. Tekrar macun çekildi falan. Şimdi kısmen macunlu halde duruyor. Zaten kayınbabamın da kullanası kalmadı. 1 yıldır evin garajında yatıyor. Muayene yok. Akü bitmiş. Kaporta berbat. Tek güzel yanı motoru. Daha 110.000 kmde. Tertemiz.

Ben ısrarla satmasını söylüyorum. Araç durdukça çürüyecek. Yürütmek isteseniz masraf isteyecek. Geçen hafta tam olmasa da ikna edebildim gibi. Benden ne kadara satılacağını öğrenmemi istedi. Ben de sizlere soruyorum. Kaportası berbat durumda, motoru temiz ancak masraflı bir 91 vectra ne eder?

Tam ikna olmadığı için foto çekmeme de soğuk baktı. O yüzden foto yok...:D

Bence 5-6 arası eder.Fotoğraf olmadan tahmin etmek zor tabi..

Piyasayı çok iyi bilmiyorum ama 6-7 gideri olur tahminen. Kazanın büyüklüğü neydi? nerelerde hata var.Aslında resim koysan farklı yorumlar gelir. Sonuçta görmeden dediğimiz fiyatlar da yanıltır seni.Yeni bir araba almaktan daha ekonomik olacaksa yaptırılabilir de.Tabi aynı ustaya yaptırmamak koşulu ile :-)

Piyasayı çok iyi bilmiyorum ama 6-7 gideri olur tahminen. Kazanın büyüklüğü neydi? nerelerde hata var.Aslında resim koysan farklı yorumlar gelir. Sonuçta görmeden dediğimiz fiyatlar da yanıltır seni.Yeni bir araba almaktan daha ekonomik olacaksa yaptırılabilir de.Tabi aynı ustaya yaptırmamak koşulu ile :-)

Kaza şöyle ki; keskin bir virajı alamayan kaynım aracı yoldan çıkarıp dağın eteğine önden giriyor. Kaput, yan taraf hasar alıyor. Şase sağlam mı diyeceksiniz, ben binmeye korkuyorum ama bariz bir bozukluk da hissettirmiyor araç. Yani büyük oranda şase sağlam.

Yeni bir araba almak düşüncesi yok. Zaten araba konusunda ununu eleyip eleği asmış emekli bir öğretim görevlisi. Yaptırmakla da uğraşmak istemiyor. Yaptırsa da en küçük kaynım bana ver diye tutturacak. Ondan da çok korkuyor. Ne de olsa üniversite öğrencisi...

arabaya ihtiyac yoksa ayrı tabi.Vermek istemiyorsa da satıcak demek oluyor bu durumda.

5.500 6000 arası gider herhalde

Kaportası çok hafif hasarlı (boyu çatlağı) olan bir aracın komple boya+kaporta+cam+elektrik işçiliğinin 2,5-3.000 lira civarında tutacağı hesaplanırsa (lastikler, döşeme, akü masrafları hariç) fiyatı kendin belirle. Benim kaporta boyası temiz, 5 tane çelik jantı bulunan, 4 tekeri yeni 1991 model 2.0 CD otomatik vitesli Vectra aracıma burada dalga geçer gibi 6-7.000 TL anca eder dediklerini düşünürsek senin durum bayağı vahim.

hurda olarak verin gitsin :)

şase motor iç aksamı temizse kaporta dediğin nedirki komple kaporta boya kaliteli bir yerde 2 milyar birde kallavi bir bakım 1 milyar de.. 3 milyarlık masraf..

önemli olan motor şase dir bunlar sağlamsa temizse kaporta her şekil halolur kaporta basittir.

91 model 1.8 model opel tahminen merkezi kilit.cam otomatiği.hidrolik direksiyon yok.klima zaten o motorda zorlar.araç kazadan dolayı yapılmış ve boya fakiri.döşeme ister,lastikler zayıf,kaporta boya derken zor.bence konya piyasası için konuşuyorum 3 civarı belki satabilirsiniz.

Geri