Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
195/60/15'te çok birşey farketmez ama neden böyle bir değişiklik yapmak istiyorsun?195/65/15 bir sürü kış lastiği var piyasada ve 195/60'e oranla hem daha ucuz, hem de daha çok çeşit var...
195/60/15'te çok birşey farketmez ama neden böyle bir değişiklik yapmak istiyorsun?195/65/15 bir sürü kış lastiği var piyasada ve 195/60'e oranla hem daha ucuz, hem de daha çok çeşit var...
Benim kış lastikleri 195/60/15, yanak çok az daha ince, sanki davlumbaz boşluğu biraz artıyo gibi ama göz yavaş yavaş alışıyo. zaten 195mm nin %5 inden nolcak ki, bence bi sıkıntı yaratmaz.
çok farketmez ama toplam teker çapınız azalacağı için aracınızın hızlanmalarda yere uygulayacağı kuvvet artar sonuç olarak patinaja kalma şansı artar. bu sebeple şahsi görüşüm kış tekerinde orjinal boyutundan daha küçük teker alınması sağlıklı değildir.
Çok fazla bir dezavantajı olmaz.Ancak kış lastiği olarak yanak ne kadar yüksek olursa ve taban ne kadar dar olursa okadar iyi olur.Fiyat sözkonusu ise alınır derim.
1 senedir falan 195/65/15 yerine 195/60/15 kullanıyorum...Lastik satışı yapılan web sayfalarında hesaplama yaptım ve iki lastiğin yuvarlanma mesafesi arasında %3'ten çok az fazla bir fark var...ama bugüne kadar herhangi bir dezavantajını hissetmedim...hem yazlık hem de kışlık olarak 195/60/15 kullandığım halde...bir arkadaş farklı bir hesaplama yöntemi kullanarak aracın altının 0.8 cm. kadar yere daha fazla yaklaştığını iddia etmişti ama ben bir fark görmedim ve altını sürtme gibi olayla karşılaşmadım hiç...sonuç olarak memnunum baya...tavsiye ederim...
Benim bildiğim hesaba göre 19.5 cm in %5 lik farkı 0.975 cm alçalır araç ama bunu görmek hissetmek, bu kadar farkla aracın altının sürtmesi gibi bi durum yoktur herhalde. yani en azından ben hissetmedim şimdiye kadar.
Benim bildiğim hesaba göre 19.5 cm in %5 lik farkı 0.975 cm alçalır araç ama bunu görmek hissetmek, bu kadar farkla aracın altının sürtmesi gibi bi durum yoktur herhalde. yani en azından ben hissetmedim şimdiye kadar.