Bunca zaman kamuda memurların kart bastığı görülmedi ben görmedi idim. Eski memur arkadaşlar vardır onlar daha iyi bilir. Ama artık memurlar işlerine kart basarak başlıyor ve kart basarak işlerinden çıkıyor Wc gitsen kart basacaksın... ben memurum işçi değilim ki kart basında fazla mesai alayım sadece insanları izlemek başkada bir şey değil...
Bu şimdi uygulanmak istenen de bu işlerin devamından başka bir şey değil... kesinlikle sonuna kadar karşı çıkılması gereken bir durum...
Neresi sıkıntılı ki abi bu durumun? Benim annem babam memur emeklisi, 25 er yıl eşşek gibi çalıştılar, mesai arkadaşları yaydılar bi taraflarını iş yapmadan emekli oldular, maliye vergi dairesi emniyet müdürlüğü dahil nereye gidersem gideyim hiç kimse işini yapmıyor, 10 da 1 oranında işini severek yapan insan görüyorum devlet dairesinde, devletin malı deniz yemeyen keriz mantığı mı vardır nedir? Fabrika işçileri kendini parçalayarak devlet memurunun yarısı kadar para alıyorlar, devlet memuruna yapılacak her türlü sıkı yönetime ben evet diyorum. Ekmek parası kazanmak kolay bir iş olmamalı, işinin hakkını veren insanların zaten baş üstünde yeri var, SGK da kır başlı bir abi var hele onun gibi insanlar da olmasa molotof atmalık binalar o devlet daireleri