17 Milyon Araca Çipli Plaka Takılacak

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan ndipi
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Bunca zaman kamuda memurların kart bastığı görülmedi ben görmedi idim. Eski memur arkadaşlar vardır onlar daha iyi bilir. Ama artık memurlar işlerine kart basarak başlıyor ve kart basarak işlerinden çıkıyor Wc gitsen kart basacaksın... ben memurum işçi değilim ki kart basında fazla mesai alayım sadece insanları izlemek başkada bir şey değil...

Bu şimdi uygulanmak istenen de bu işlerin devamından başka bir şey değil... kesinlikle sonuna kadar karşı çıkılması gereken bir durum...

Neresi sıkıntılı ki abi bu durumun? Benim annem babam memur emeklisi, 25 er yıl eşşek gibi çalıştılar, mesai arkadaşları yaydılar bi taraflarını iş yapmadan emekli oldular, maliye vergi dairesi emniyet müdürlüğü dahil nereye gidersem gideyim hiç kimse işini yapmıyor, 10 da 1 oranında işini severek yapan insan görüyorum devlet dairesinde, devletin malı deniz yemeyen keriz mantığı mı vardır nedir? Fabrika işçileri kendini parçalayarak devlet memurunun yarısı kadar para alıyorlar, devlet memuruna yapılacak her türlü sıkı yönetime ben evet diyorum. Ekmek parası kazanmak kolay bir iş olmamalı, işinin hakkını veren insanların zaten baş üstünde yeri var, SGK da kır başlı bir abi var hele onun gibi insanlar da olmasa molotof atmalık binalar o devlet daireleri :D

İşçi - memur maaşları arasındaki farklar son yıllarda ortaya çıktı. Eskiden (ben görevdeyken) işçi arkadaşım maaş ve ikramiyede beni epeyce katlıyordu, emekli oldukları zaman da memurdan daha az maaş alıyorlardı. Son yıllarda işçi kesiminde korkunç bir sömürü politikası başladı. Sözleşmeli, mevsimlik işçilere ağırlık verdiler (fırsatını buldukları anda sözleşmeli memur sistemine de geçiyorlar), bu gariban işçilere asgari ücreti uygun gördüler, yetmedi bir de sık sık girdi çıktı yaparak haklarını gasp ediyorlar.

zaten cep telefonu taşıyan herkes çipli de fişlenmişte haberiniz yokmu :)
herkesin bir numarası var ''person of interest''teki gibi :)
o çip çoktan takıldı zaten :D

Diziyi izlemeyen arkadaşlar için küçük bir açıklama yapayım;

Devletler insanları izlemek için Facebook, twitter, akıllı telefon vs uygulamaların popülaritesini artırıp herkesin kullanmasını sağlıyor. Sonrasında merkezi istihbarat sistemleri insanları bu bilgiler ile izliyor ve takip ediyorlar. Bunun içinde Mobese sinden tutta BDDK, HGS vs tüm sistemler var. Tüm para akışınız, araç trafiğiniz, cep telefonunuz sayesinde sizlerin yaptığı hareketler izlenebiliyor. Mesela cep telefonu yer kayıtlarınızdan haftada kaç defa annenizi ziyaret ettiğinizi, kafe ye bara kaç defa gittiğinizi vs hepsini biliyorlar.

Bu günde bu. Hayırlı olsun .

23 milyon sürücüye çipli ehliyet

Karayolları Trafik Kanunu’nda yapılacak değişikliğin ardından 23 milyon 760 bin 346 sürücü belgesi çipli olarak değiştirilecek.

23-milyon-surucuye-cipli-ehliyet_225100.jpg

Bunun için Pasaport Daire Başkanlığı’na endüstriyel kart tanzim makineleri satın alınarak kurulumu yapıldı. İşler hale getirilen üretim tesisinde; çipli polis kimlikleri, sürücü belgesi, özel güvenlik kimlik kartı, araç tescil ve motorlu araç trafik belgeleri basılacak.

Ayrıca, Bakanlar Kurulu kararı ile Pasaport Dairesi bünyesinde Güvenli Kart İşlemleri adında yeni bir şube kuruldu. Polikarbon tabanlı bütün kartların tasarım, üretim gibi işlemleri pasaportta olduğu gibi tek merkezden yürütülecek.

Proje ile güvenli belge üretiminde standardizasyonun sağlanması, kaynakların daha etkin ve verimli kullanılması amaçlandı. Güvenli be

Ohh tam bal dök yalalık olmuş halimiz

Para çıksında bir şekilde nasıl çıkarsa çıksın misali ... :)

Bu günde bu. Hayırlı olsun .

23 milyon sürücüye çipli ehliyet

Karayolları Trafik Kanunu’nda yapılacak değişikliğin ardından 23 milyon 760 bin 346 sürücü belgesi çipli olarak değiştirilecek.

23-milyon-surucuye-cipli-ehliyet_225100.jpg

Bunun için Pasaport Daire Başkanlığı’na endüstriyel kart tanzim makineleri satın alınarak kurulumu yapıldı. İşler hale getirilen üretim tesisinde; çipli polis kimlikleri, sürücü belgesi, özel güvenlik kimlik kartı, araç tescil ve motorlu araç trafik belgeleri basılacak.

Oooo ben 8-9 yıldır çipli kimlik kartı kullanıyorum. Emniyet epeyce geride kalmış :).

çipli kimlik çıktı mı ya savaş abi, bende biraz geri kalmışım anlaşılan :)

Nüfus kağıdı olarak değil, iş yerinden verilen kimlik kartımız, ama şu an için fazla bir kullanım alanı yok, zira hiçbir devlet kuruluşunda şu an için çip okuyan cihaz yok.
Tansu hanım zamanında maliyede para kalmayınca AB normlarına uyacağız ayaklarına yatıp (aslında bir nevi vatandaştan kredi aldılar ;)) bizlere zorla yeni tip plakaları satmışlardı, aradan yıllar geçti şimdi gene aynı ayaklara yatıp vatandaştan destek bekliyorlar, atalarımız boşuna "tarih tekerrürden ibarettir" dememiş. Bakalım çipli oy pusulaları ne zaman devreye girecek :D.

devlet kasasını nerden dolduracak çipli plaka cama etiket çipli ehliyet derken dünyanın parası yapar...korkarım yakında para almak için halktan arabalara kamera da takarlar...demedi demeyin...

Nüfüs kağıtlarınada cip uygulamasına pilot bölge olarak Bolu'dan başlandı yakında onlarda ülke genelinde ayni formata dahil olacak.;)

Geri