17 Milyon Araca Çipli Plaka Takılacak

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan ndipi
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

ndipi

Bölüm Sorumlusu
Yönetici
Moderatör
Bilgi Girilmemiş
Katılım
16 Haz 2009
Mesajlar
21,572
Tepkime puanı
9
Puanları
38
Yaş
49
Kanun tasarısına göre, araçların plakasına çip, ön camlarına ise barkodlu etiketler yapıştırılacak. Sistemle karayollarında seyreden tüm araçların hareketleri adım adım izlenebilecek.

Emniyet Genel Müdürlüğü'nün hazırladığı projeye göre, araç plakaları çipli olanlarla değiştirilecek. Tescile kayıtlı tüm araçların iki plakasına "kriptolu" çip, ön camlarına ise "barkodlu" etiketler yapıştırılacak. "Elektronik Araç Kimliklendirme ve Araç Takip Sistemi" adlı projede sistem, radyo frekansı ile tanımlama teknolojisi temelinde çalışacak. MOBESE ile Karayolları Genel Müdürlüğü'nün otoyollardaki güvenlik kameraları sisteme entegre edilecek. Böylece karayollarında seyreden tüm araçların hareketleri adım adım izlenecek.

FAİLLER HEMEN YAKALANACAK

Karayolları Trafik Kanunu'nda değişiklik öngören tasarının TBMM'de kabul edilmesinden sonra hayata geçirilmesi öngörülen proje ile 17 milyon 33 bin 413 araç plakası değiştirilecek. Çipli plaka sistemi; terör, kaçakçılık, asayiş gibi suçlara karışan faillerin kısa sürede yakalanması ile ölümlü yaralamalı kazalarla sonuçlanan trafik ihlallerinin en aza indirilmesini sağlayacak. Sistemin etkin hale getirilmesinin ardından devlet büyükleri gibi önemli kişiler ile emniyete tahsisli araçların durumları karayollarında daha rahat değerlendirilebilecek. Barkodlu etiketleri araçların camlarına sadece yetkili personel yapıştıracak.

Plakayı Emniyet basacak

Cama yapıştırılacak etikette araçların şase numarası yer alacak. Güvenlik nedeniyle çipli plakaları Emniyet Genel Müdürlüğü üretecek. Proje ile birlikte "sabit" plaka uygulamasına geçilecek.

Yabancılar da takip edilecek

Proje ile gümrükten geçiş yapan yabancı plakalı araçların camlarına takılacak etiket ile ülke içindeki güzergahlarının takip edilmesi de hedefleniyor. Bu konuda Gümrük ve Ticaret Bakanlığı'ndan görüş alınacak.

HABER: Kamil ELİBOL

BUGÜN
 
Hem iyi hem kötü
 
Bence kötü ilk önce kimse benim özgürlüğümü kısıtlayamaz adamlar helaya gitsem aracımla haberleri olacak... nerede kaldı özgürlük???
 
Çipin yeri bilindikten sonra hırsıza ve suçluya karşı önlem zor.Sadece plakayı söküp atmak kalıyor onlara.
 
Çipin yeri bilindikten sonra hırsıza ve suçluya karşı önlem zor.Sadece plakayı söküp atmak kalıyor onlara.

Yok ya cip filan laf başkada bir şey değil HGS de ne oldu? dün ya kadar adamlar para kazandı birileri hemde havadan....

Aynı şey bu plaka işinde de olacak... adamlar dünya kadar parayı alıp götürecekler... olan her zaman vatandaşa olacak dediğim gibi kimse beni fişleyemez arkadaş...
 
İyi tarafı aracımız çalınsa daha kolay bulunacak, bagajda orijinal plaka taşıma devri bitecek, radar kontrollerine gerek kalmayacak, suça karışan araçlar daha kolay yakalanacak. Kötü tarafı, sıkıcı, zaman kaybına neden olan bürokratik işlemler, yeni çıkacak ekstra masraflar (17 milyon araç x 2 plakadan 34 milyon plaka, plaka başı 5 TL kar koysalar+camlara yapıştırılacak chipler için de gene 5 TL kar alsalar maliye kasaları tıka basa para ile dolar)
 
Son yıllar içinde yapılan düzenlemede ülkemiz resmen kocaman bir BBG evine döndü arkamızı dönüp su dökemez olduk arkadaş... bu nedir?

Bu sistemin amacı vatandaşa hizmet filan değil sadece vatandaşı izlemek evet bir şeyler yapacak iseler buyursunlar trafik ışıklarına kamera taksınlar... amaç trafik kurallarının uygulanmasını sağlamak ise...
 
Memleketime hayırlı uğurlu olsun çipli çil çil plakalar..
 
Chip mip hikaye.Hırsıza kilit dayanmaz arkadaş.
 
Eskiden fişleme vardı , şimdi çağ atlayıp chipleme yapacaklar. Bedava yapsalar istemem. Kaldı ki bu hükümet neyi bedava yaptı. Adını değiştirir katkı payı yapar :D
 
Geri
Üst