17" JANT ve kilitli bijonlar hakkında...

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan zafzaf00
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

zafzaf00

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Arkadaşlar citroenimide 17" 205 45 lastik var. ayrıca kilitli bijon var. ve bunlara uygun yay...
Olduda (aman olmasın:)) patladı vs lastik değiştirmem gerekti. stepnede 185 50 orjinal sac kar lastiği var. şimdi ben lastiği söküp stepneyi takınca bu farktan dolayı bir problem olurmu. zaten genel kural stepneyi idareten kullanmak ve orjinali tamir edip yerine takmaktır.
yoksa bir 17" jant atayımmı stepneye
bu konuda fikirlerinizi yazarsanız memnun olurum.

evet bende bu konu hakkında bılgı arıyordum

Bende bu soruyu burda tamircilere sordugumda bir problem olmuyacagini cünkü Jant ve Lastik ebatlari ile ilgili Tüm lastiklerin genel yükseklikleri ayni sadece jant büyüdükce lastik ebatlari kücülüyor. mesala 17 jant takinca lastigin yanak büyüklügü kücülüyor.Bu yüzden sorun olmaz diyorum

İi oldu bu konu bende mereak ediyorum

Bende bu soruyu burda tamircilere sordugumda bir problem olmuyacagini cünkü Jant ve Lastik ebatlari ile ilgili Tüm lastiklerin genel yükseklikleri ayni sadece jant büyüdükce lastik ebatlari kücülüyor. mesala 17 jant takinca lastigin yanak büyüklügü kücülüyor.Bu yüzden sorun olmaz diyorum

hımm olabilir. ama 205 e 60 yanak lastik olunca 17 de gene bu sefer lastik yüksekliği artıyor dimi...
elime metre alıp ölçmeye üşeniyom sonra burdan soru soruyom:)
bu arada kilitli bijonun aparatta var ama hiç sökmeyi denemedim. normal lastik gibi değilse rezil olmakta var yol ortasında:)

Alper anlar bu işten aslında ona sorayım. :)

bende yaklaşık bu şekilde 15 km gitmiştim soluğu en yakın lastikçide almak şartı ile

bence aynı ebatlarda çıkma bi jantla çıkma düzgün bi lastik daha al,,stepneye koy derim

tek başına satılmazki 1 adet jant ferat nerdee

lastik aynı ölçüdeymiş. lastikçiye kadar gidersiniz:)
satın aldığım kişi söyledi...

daha önce gördüğüm bir polonun jantları 14" iken orjinal stepnesi 12 mi neydi komik bir rakam scooter lastiği gibi ve kullanma kılavuzunda da belli bir hızı aşmadıktan sonra uzun bir süre sorunsuz yol almayı sağlar gibi bir ibare vardı

Geri