1500 km yol yapıcam

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan ErSN 39
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

ErSN 39

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
arkadaşlar hafta sonu bir günde git gel 750 den 1500 km yol yapıcam ve gittiğimde yarım saat kalıp hemen yola çıkıcam acaba aracı fazla yormuş olurmuyum bi sıkıntı olurmu turbosunda falan???

arabaya bişey olmaz bence ama sen yorulursun :D

hocam yeni nesil arabalarda olmaz öle sorun çok nadir , yağı suyu tamsa bakımları yerindeyse hiç bi sorun olmaz. ama sen cidden yorulursun baya bi :D:D

daha önce tempra vardı 1 günde 1250 km yapmışlığım var benim şüphelendiğim turbo???

Emin ol araca hiiç 1 sey olmaz yolda ara sıra 5 dk mola verirsin 1 benzinliğe uğrayıp arabayı şöyle 1 yıkatırsın tekrar devam ama sen gerçekten yorulursun gidiş sorun olmazda geliş biraz zorlar kazasız belasız yolculuklar diliyorum

arkadaşlar hafta sonu bir günde git gel 750 den 1500 km yol yapıcam ve gittiğimde yarım saat kalıp hemen yola çıkıcam acaba aracı fazla yormuş olurmuyum bi sıkıntı olurmu turbosunda falan???

Kardesim biz gurbetciler 3000km yol aliyoruz ve cogu zaman uyumadan,kuyruklarda cabasi, tabii sana kötü örnek olmak icin degil(aman uykuya dikkat) arabamiz 36 saat de ankarada oluyor ve arabam sonuncusu opel omega, banamisin demezdi..:):):) yalniz molada rolantda 3 dakkika calistirir ondan sonra kontagi kapatirim.opele birsey olmaz..:)

uzun yol yaptıktan sonra aracınızın motorunu hemen durdurmayın.. araç rolantide 10-15dk çalışsın turbo soğusun derler ya :) işte o..

Birşey olmaz sıkıntı çıkacağını sanmıyorum

Yolda aracı yıkatma sakın.En basit olarak sıcacık disklerine ne olacağını unutma.Yolda durduğum yerde yıkamacılara özellikle "sakın yıkamayın" derim.Onlar farklı anlasa da teknik olarak doğru birşey değil.Camını aynanı sil yola devam.Mola ver tabiki kafan dağılır ama uykun gelirse mola felan pek çözüm olmayabilir. Alarmı kur ve 20 dk uyu.Uykuyu gidermenin en kesin yolu budur.

sakın yıkatma yolda benzinlikte durunca ben öyle bi hata yaptım discler eğiliyor hemen sonra torna felan uğraştirir seni yola devam ..

Geri