150 zat düşünüyorum

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan darkmoon
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

darkmoon

Banlanan Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
arkadaşlar uzun süredir bir scooter alma niyetindeydim bu mondialin 150 zatı var ne derseniz nasıl bilirsiniz artık benzin mazot falan kesmiyor büyük bir ekonomik devrime ihtiyacım var :D

cuukıtır için ne dersiniz şu ötv indirimide varken bende belki ondan yararlanır alırım :D

ama hayla ötv indirimine karşıyım :D:D

tüketim degerlerini iyi incele, hiç de az tüketmeyen scooterlat var piyasada

bilmem ki diyorum işde az yaksın parçası ucuz olsun bagajı olsun büyük olsun bu zatda hepsi mevcut 40 lt bagajı varmış :D büyükde epey :)

bu nedir ya? 90km üzerinden mi hesaplanır yakıt tüketimi
Yakıt sarfiyatı 2,8 L / 90 km

bir de tek silindirde 4 zamanlı motor nasıl oluyor? 2 zamanlı değil mi bunun motoru?
Motor Tek Silindir, 4 Zamanlı

bilgileri http://www.feyizoglu.com/150zat.html adresinden aldım

hiç bir kullanıcı yorumu duymadım ve motor hakkında hiç bilgim yok ama bir scooter alma planları yapotıgım su günlerde alacagım ilk motordur.şekil olarak cok seviyorum.asya motorun ve diğer markalarında var buna cok benzeyen tipte büyük şaseli motorları...

Buğra abi 4 zamanlılarıda var büyük ihtimal.

Buğra abi 4 zamanlılarıda var büyük ihtimal.
ben tek silindirli motor 4 zamanlı olmaz diye biliyordum ama internette çok yerde 4 zamanlı tek silindirli motor var. demek ki oluyormuş, bir şey daha öğrendim böylece ama aklım hala karışık :confused: ben bi konu açayım da bilenler yardımcı olsun bana :)

bende başka siteleri okuyorumda yorumlar genelde olumlu öyle sıkıntısı olan yok bakarsan gider diyorlar :D

bugra silindir sayısının zamanla alakası nedir???

krang milinin tam tur tamamlaması süresine "t" dersek 4 zamanlı bir motor 2t süresinde bütün işlemleri tamamlar. 2 zamanlı 1t süresinde tamamlar. yani 4 zamanlı bir motorun krangı 2 tur tamamlayınca; emme-sıkıştırma-ateşleme-egzoz işlemleri tamamlanıyor.

dakikada 6000 rpm dönen bir krank. 3000 emme-sıkıştırma, 3000 ateşleme-egzost yapar. saniyede 50 emme-sıkıştırma, 50 ateşleme-egzost yapar. rölantide 900t rpm=450 e-s, 450 a-e. rölantide saniyede 7 e-s, 7 a-e yapar. ortalama

4 zamanlı motorlar 2 zamanlıdan tork bakımından 2kat daha verimli beygir bakımından 2 kat daha zayıftır. yakıt tüketimi 4 zamanlıda daha iyidir. 4 zamanlının 2 zamanlıda olmayan bekleme süreleri sayesinde daha temiz ve verimli yanma odası oluşmuştur. tabi bu temizlik 2 katı iş süresine mal olur.

wikipedia http://tr.wikipedia.org/wiki/D%C3%B6...nl%C4%B1_motor

bende başka siteleri okuyorumda yorumlar genelde olumlu öyle sıkıntısı olan yok bakarsan gider diyorlar :D

valla bende mondial kullanıcısıyım ve katiyen bi daha çin malı motora binmem. ben ne sorunlar yaşadım neler gordum anlatsam ınanmazsınız. eger nıyetlıysenız ben sıze tek tek yasadıgım sorunları yazarım. son hesapladıgımda 1.5 senede 1200 lira masraf yapmıştım. yanlış duymadınız 1200 lira. hemde benım motorun fatura bedeli 1750 idi aldıgım zaman. şu anda allaha şukur hiçbir sorun yaşamıyorum son 1 senedir ama bunların sıfırları kronık arızalı. aldıktan sonra uğraşmayı goze alıyorsanız alın derim. eger ucuz ve kaliteli scooter arıyorsanız joyride 200 falan bakın. mondial den uzak durun. daha detaylı bılgı ıstersenız ozelden msn yollarım konusuruz.

Geri