13 ve 16 cm Kolon ve Anfi Tavsiyesi Verirmisiniz ?

opel_corsa

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Aracım Corsa B Yeni Aldım.

Ön Kolonlar Orjinal Fakat Çok Yıpranmış Vaziyetteler.
Arka Kolonların Orjinali Sanırım Patlamış. Şu an Üstünde Kamasonin 13 cm kolon var. ses gelmiyor gibi bişi. ön tarafta bide 2 tane tweeter var. orj tweeter ları
teyibimde philips car 400

şimdi arkadaşlar. ben öle çok dım tıs dım tıs son ses giden biri değilim. sevmiyorum. düşündüğüm aklımda olan sistem şöyle

önlere 16 cm bas ağırlıklı mid takımı alıp. tweeterları güçlendirmek ve arkalarada tiz ağırlıklı mid takımı almak. birde bu 4 kolona güç verecek anfi bağlamak.

bu iş için ayırabileceğim bütçe 800 900 ytl arası.

16 cm bas ve mid ağırlıklı kolon ??
13 cm mid ve tiz ağırlıklı kolon ??
kapı içi orjinallerinin yerine geçebilecek tweeter ??
bu sistemi besleyecek anfi ??

bu sistem için neler tavsiye edersiniz. her telden şarkı dinliyorum onuda söyleyeyim. azıcık abset olacak ama.

kasetçalardan adaptörle ipod çalıştırıyorum. ses kayıpları elbet olacak. oluyorda ama sistemin kaliteli olmasında yarar var. ileriye dönük bakarsam bi ihtimal daha sonraları teyibi değiştirme ihtimalim olabilir.

ayrıca bir sorum daha var. ön kapılara bas ağırlıklı kolon istiyorum ama tırlama zırlama bişi yaparmı malum kapıların içinde bi ton boşta gezinen kablo demir toz bişiler oluyor. olursa önlemek için bişi yapabilirmiyiz ???
şu anki sistemle sorunsuz dinliyorum son ses bile açsam. gerçi kolonlar bitik ama.

Arkadaşım bende de vectra b var. Kenwood kfc - p707 kullanıyorum en ufak bi tıkırtı bile gelmiyor. Büyük keyif aliyorum. senin olayina gelirsek ana üniteni değiştir derim ben. çünkü en önemlisi o. bütçem 800 - 900 arasi demişin. jbl düşünürsen jbl'in 13cm ve 16cm lik mid bas takımı var. yine jbl'in 75.4 amfisi var. onunla beslersin.

mid takımları: 300
Amfi : 300
ana ünite, sony ya da pioneer'da 200 ytl civarinda var. ben pioneer 2820 kullaniyorum memnunum. işçilik ve kablolarla beraber 950 yi bulur.

ana üniteyi değiştirmezsen mid takımlarında kaliteyi biraz daha artırabilirsin.
çok fazla bilmiyorum umarim yardimci olabilmisimdir.

Çok teşekkür ederim candemir bey. JBL banada mantıklı geliyor.
ana üniteyide değiştirmek de mantıklı fakat üstteki lcd gidecek diye istemiyorum. acaba bi aparatla bu üstteki lcd yi aktif olarak kullanabilirmiyiz yeni bir teyp le yoksa sadece car 400 le mi çalışıyor.

Çok teşekkür ederim candemir bey. JBL banada mantıklı geliyor.
ana üniteyide değiştirmek de mantıklı fakat üstteki lcd gidecek diye istemiyorum. acaba bi aparatla bu üstteki lcd yi aktif olarak kullanabilirmiyiz yeni bir teyp le yoksa sadece car 400 le mi çalışıyor.

o konu da tam bir bilgim yok ama lcd iptal olacaksa teyp taktırmamak daha mantıklı orjinalini bozmamak lazım bence. opel servisine ya da iyi bildiginiz bir ustaya danisin derim lcd işini.

OTO SES Sistemi Projem Devam Ediyor.

5136192_0.jpg

Önler için 16cm ES 65.2 Kicker Compenant

06895.jpg

Arkalar içinde Alpine SPE-13CS 13cm lik komponent satın aldım.

2 çift kolon takımına yaptığım toplam harcama 285 ytl.
Bagajda bekliyorlar.

Sırada Subwoofer ve Kabini var.

Çift Sarım Bir Subwoofer Düşünüyorum.
Kabini Kendim İmal Edicem.
Ayrıca Bütün Sistemi Kendim Montaj edicem. tabi bir oto elektrikçisinin gözetiminde.

slm bence compennetsisteme girme sisteme girersen anfi kolonlar sana pahalıya mal olur onun yerine otonun orjinal teybini degiştır ve aracın orjınal kolonlarının yerine pıoneer veya jbl kolon al yanlız dikkatet kolonlar tizlı olsun zaten alacegın teybin çıkışları anfi kadar var ilerde anfi ve bas takarsan iş daha ucuz olur

bu iş için yaklaşık 1500 ytl civarı bi parayı gözden çıkarttım. fakat bikerede alamıyorum. o yüzden hepsinin toparlanması biraz sürecek.

adamakıllı bi sistem olsun istiyorum. 6 kanal anfiye ön arka kompenantlar bidrde sub bağlayacağım. orj teybiyle birsüre kullanıp sonra teybide değiştireceğim. teyp için biraz kararsızım o yüzden onu en sona bıraktım.

vaktim oldukça buraya gelişmeleri yazmaya çalışıcam.

Kardeş düşüncen güzel de bence teypten başla işe önce güzel bir ana ünite alki sistemi kurdukça aradaki farkı gör car400 le tad alamazsın

bu iş için yaklaşık 1500 ytl civarı bi parayı gözden çıkarttım. fakat bikerede alamıyorum. o yüzden hepsinin toparlanması biraz sürecek.

adamakıllı bi sistem olsun istiyorum. 6 kanal anfiye ön arka kompenantlar bidrde sub bağlayacağım. orj teybiyle birsüre kullanıp sonra teybide değiştireceğim. teyp için biraz kararsızım o yüzden onu en sona bıraktım.

vaktim oldukça buraya gelişmeleri yazmaya çalışıcam.
amfi olarak4+1(sub)şeklinde almanız en mantıklısın.marka olarakta audıson almanızı tavsiye ederim.teybin hoparlör çıkışıyla amfiye giriş yapabiliyosunuz.rca çıkışlı teyp olmadanda kullanabiliyorsunuz.hoparlör çıkışını rca çıkışına çevirmek için çeviriciye felanda gerek kalmıyoo.hoparlör olarakta focal,dls,mb quart,hertz tavsiye edebilirsiniz.

Arkadaşlar Önerileriniz İçin Çok Teşekkür Ederim. Sistemim Tamamlanmak Üzere Bas Ve Anfide Aldım.

Bas Seçimimi JBL GT5-12 den yana kullandım.

5717841_0.jpg

Bazuka Kabin Tavsiye Ettiler Corsamın Bagajı Öldü Gibi Bİşi Ama Diğer MDF kabinlerden Hem Daha iyi ses Alacağımı Hemde bagajı kullanmak İstersem Söküp çıkarabileceğimi söylediler. iyi mi ettim hala bilemiyorum. ama ses güzel.

Anfi Olarakta Edison ED-505A aldım sıfır. 5 kanallı Gayet Memnunum.

Şu ana Kadar Yaptığım Harcamalara gelirsek toplamda montaj dahil 845 YTL yi buldu.

Şu anda Orj teybe bağlı ve sizinde tahmin edebileceğiniz gibi çok iyi bir ses değil. evet arkadaşlar. ana üniteyi değiştirmenin zamanı geldi.

Pioneer Alpine arasında gidip geliyorum ben. sizde yardımcı olun bu sisteme ne yakışır.

Bu arada Sistem Çok Feci Oldu Arka Koltukta oturan Felç Oluyor :D:D
Ufak Arabanın AKustiği Farklı Oluyormuş. Bakalım Teyp ALınca Nasıl Olacak.

Geri