120 km ile giderken servis ışığı yanıyor

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan etafaz
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

etafaz

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
2003 corsa 1,7 dti otomobilim uzun yolculuklarda bu sorunu yaşıyor.

110 km ile giderken sıkıntı yok fakat 120 km hızla 10 dk ortalama seyir ettiğimde servis ışığı yanıyor.

Servise 4 sene önce gösterdim yağ değişiminde bilgisayardan girilmediği için bunu yaptığını söyledi. Tekrar servise gideceğim bu durum hakkında bilgisi olan veya tecrübe etmiş arkadaşlar bilgi verirse sevinirim.

eeeeeeııııııııııhhhh hoşgeldin aramıza :D

eeeeeeııııııııııhhhh hoşgeldin aramıza :D

bu sorunla bayağı uğraştık ben caner, tavsiyem bu şekilde binmeye devam edin.

yuhhhh !!!! içinemi doğdu be adam ne ara duydun geldin... :D
kardeş var ama bende artık 120 değil 80-90 arası sabit gaz a düştü...
alıştık gibi birşey...son olarak turboyu sökmem lazım...wastegate in diyaframının yırtık olduğunu düşünüyorum..

bu sorunla bayağı uğraştık ben caner, tavsiyem bu şekilde binmeye devam edin.

Mekanikten anlamıyorum ama turbodan olabilir mi acaba sizler nelerden şüphelenip çözmeye çalıştını peki?

Mekanikten anlamıyorum ama turbodan olabilir mi acaba sizler nelerden şüphelenip çözmeye çalıştını peki?

map sensörü, turbo, selenoid valfi, hortumlar ....
canerin daha kapsamlı araştırması oldu önce hata kodunu öğrenmek gerek benim hata kodu p1125 hava takviye arızası.

2003 corsa 1,7 dti otomobilim uzun yolculuklarda bu sorunu yaşıyor.

110 km ile giderken sıkıntı yok fakat 120 km hızla 10 dk ortalama seyir ettiğimde servis ışığı yanıyor.

Servise 4 sene önce gösterdim yağ değişiminde bilgisayardan girilmediği için bunu yaptığını söyledi. Tekrar servise gideceğim bu durum hakkında bilgisi olan veya tecrübe etmiş arkadaşlar bilgi verirse sevinirim.

yetkili servise gitmedim ben hiç biraz fiyat araştırması yaptım hata tespiti 100 tl uraştırırsa 300 tl dediler amacım hatayı tespit ettirip dışarda yaptırmaktı ama bu şekilde binerek p1125 hata kodu ile arabayı kullanıp ne sonuç alınacağını tecrübe etmeye adadım kendimi :).

yuhhhh !!!! içinemi doğdu be adam ne ara duydun geldin... :D
kardeş var ama bende artık 120 değil 80-90 arası sabit gaz a düştü...
alıştık gibi birşey...son olarak turboyu sökmem lazım...wastegate in diyaframının yırtık olduğunu düşünüyorum..

caner ben 1125 le uğraşmaktan vazgeçtim araba yürüyo gidiyo arkadaş ön düzene bakarım motorun sağlığına bakarım yanarsa yansın ışık daha önce de demiştim benim araç 75 hp çok fazla performans da beklemek ayıp olur arabadan yakıt on numara şık araç binelim gitsin.

Geri