12 Dev Adam mış

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan tjet
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Şöyle bir örnekle açıklamaya çalışayım.Diyelim ki bir ülke savaşa girdi, doğal olarak herkesin içinde düşmanla savaşmak için bir motivasyon olur.Ancak Rambo da olsa herkes topunu tüfeğini alıp düşmanla tek başına savaşmaya giderse tabiri caizse sinek gibi avlanır.Eğer bu motive olmuş bireyler, iyi bir komutan yönetiminde, iyi bir taktikle, her birey görevini bilerek ve özümseyerek, bir disiplin içinde o savaşa girerse sonuç elbette ki çok daha farklı olur.Bu bireylerden kimi aşırı motive olmuş (ki bu da zararlıdır), kimi yetersiz motive olmuş olabilir, komutan bu kişilerin motivasyonunu aynı seviyeye çekip konuya odaklanmalarını sağlar.Tabi bu savaşta kurmayları da iyi kullanmak lazım.Olay komutanda bitiyor yani...

Peki sen dünyanın en iyi komutanı isen ve elinde savaşmaktan korkan,kendini düşmana kafa olarak çoktan teslim etmiş bir halk varsa...Yapılabilecek birşey varmı ?

12 dev adamı bilmiyorum uzun süredirde takip etmiyorum ama geçen yaz genç millileri izlerken gözlerim yaşardı.aşağıdan harika bir nesil geliyor emin olun.yaşlılar artık çöpe atılsın yola gençlerle devam edilsin...

Peki sen dünyanın en iyi komutanı isen ve elinde savaşmaktan korkan,kendini düşmana kafa olarak çoktan teslim etmiş bir halk varsa...Yapılabilecek birşey varmı ?

Sen milli takımı gerçekten böyle mi görüyorsun?:eek:
Bence savaşmaya hazır asker var ama komutanda iş yok...

ruh yok ruh...

Bencede hocasıyla oyuncusuyla berbat bir milli takımımız var..Bana ne abd'de all star olduysa...Ne faydası var milli takıma..Abd'de yırtındıklarının yarısını o milli forma altında yapsalar yine yeterdi..Ama ruh yok..Ruh yoksa hocada da suç yok..Bu nba'nın gururu!! oyuncularımız Milli takımı bence kafalarında bitirmiş...

Fatih, yapma gözünü seveyim.Elin Amerika'lısı oynatmayı becerebiliyorsa bizim de becerebilmemiz lazım.Oyuncular hocaya saygı duyarsa onun için oynar, bence şu anda en ufak saygıları yok...

Fatih, yapma gözünü seveyim.Elin Amerika'lısı oynatmayı becerebiliyorsa bizim de becerebilmemiz lazım.Oyuncular hocaya saygı duyarsa onun için oynar, bence şu anda en ufak saygıları yok...

Erman haksızsın demiyorum ama hocaya saygın yoksa o formayadamı saygın yok be adam..Hiçbirşey için oynamıyorsan göğsünde taşıdığı ayyıldız için oynar insan...

Erman haksızsın demiyorum ama hocaya saygın yoksa o formayadamı saygın yok be adam..Hiçbirşey için oynamıyorsan göğsünde taşıdığı ayyıldız için oynar insan...

Fatih, 10 sene basketbol oynadığım için bizzat biliyorum, inan o kadar kolay değil.Acayip motive olursun, için heyecan doludur, en iyisini yapmak istersin ama ne yapacağını bilemediğinden çok daha dandik bir takımdan göz açıp kapayana kadar 20 fark yersin.İşte koçun önemi burada ortaya çıkıyor.Oyuncularımızın teker teker hepsinin çok değerli olduğu konusunda hemfikiriz sanırım.Sadece uluslararası kalitede bir guardımız eksik ki yaşadığımız sıkıntının önemli bir kısmı da buradan kaynaklanıyor.Sahada benim gördüğüm tam bir kaos, herkes rolünden bihaber şekilde oynuyor.İsterlersen hırs küpü ol, ne yapacağını bilemeyip elin ayağın dolanırsa böyle dağılırsın.Basketbol da maalesef futbol gibi değil, kötü oynayıp da kazanmak pek mümkün olmuyor.Motivasyonun bir düştü mü toparlaması çok zor, bir de koç aval aval bakıyorsa....

Orası öyle tabi..Ben halı saha maçı hariç :) Hiç ekip halinde spor yapmadığım için televizyon karşısında bizde fazlasıyla bulunan hırsın sporcularda neden olmadığına kızarım hep..Ama etkenlerini hiç düşünmeden...

olay bence nba tarzı ile genel basketbol tarzı arasındaki farktan kaynaklanıyor. bizim nba oyuncuları da bu ikilemde kalmış durumdalar. nitekim bunu olimpiyatlarda arjantin ve ispanya gibi takımların nba oyuncularına karşı kurduğu üstünlükten anlayabiliyoruz. bu uyum sürecini aşamayan oyuncularımız nitekim dünkü maçta dondu kaldı. bunu bitek youncular çözebilir yoksa ben tanjevic in sorun olduğunu düşünmüyorum.

yazsam çok şey yazarımda neyse...

Geri