1 hazirandan itibaren ÖNEMLİDİR DİKKAT

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan yalçın
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

yalçın

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
arkadaşlar 1 hazirandan itibaren 5 ve altındaki yaş grubuna ait çocuğunuz kardeşiniz vs varsa arabanızda bebek koltuğu bulundurmanız mecburi oldu eğer araçta bebek var koltuk yoksa çok ağır cezalar sizi bekliyor siz siz olun evde bıraktığınız kullanmadığınız koltuğunuzu aracınıza geri takın cezadan değil hayati önemi olduğu için bence bu uygulama süper oldu ve buna bi ek daha yapmak istiyorum önde çocuğun oturmasıda bu cezai kapsama dahil aman diyorum ihmal çok tehlikeli

İyi hoş olduda farzedelim benım hıc ufak kardesım felan yok evde gerekde duymuyorum koltuga almadım , baska bır aıle dostumuzun bana işi düştü onu bır yere goturcem ufakda cocukları var sımdı boyle bır durum ıcınde gıdıp cocuk koltugu mu alıcaz ki böle birsey herkezın basına gelebılır,,, bu iş bence rant meselesi ....

İyi hoş olduda farzedelim benım hıc ufak kardesım felan yok evde gerekde duymuyorum koltuga almadım , baska bır aıle dostumuzun bana işi düştü onu bır yere goturcem ufakda cocukları var sımdı boyle bır durum ıcınde gıdıp cocuk koltugu mu alıcaz ki böle birsey herkezın basına gelebılır,,, bu iş bence rant meselesi ....

Kesinlikle...

Ayrıca bir de işin AB'ye uyum sağlama (!) yönü var. Her şeyi düzelttik bu kaldı.

Bence çok gerekli bir yasa. Üzerine titrediğimiz, gözümüzden sakındığımız çocuklarımızın can güvenliği için kanunu beklemeye gerek bile yok ki. El kadar çocukları ön tarafa oturtanlar, hatta daha da ileri gidip kucağına oturtanları bile görüyoruz. Dikkat ederseniz efelik yapıp şehiriçinde emniyet kemeri kullanmayanlar uzun yolda hemen emniyet kemerlerine sarılırlar. Senin canın o kadar önemli de parmak kadar çocuğun canı neden önemsiz, senin can güvenliğin için gerekli olan emniyet kemeri rant kapısı olmuyorda onun can güvenliği için gerekenler neden rant kapısı oluyor. Çok eski araba kullandım, hiç birinin arka koltuklarında emniyet kemeri yoktu, hepsine de taktırdım. Can taşıyoruz arkadaşlar, gerçekten eğitim şart.

alt yapısı olamayan bir kuralı gene birilerinin zengin olması için tepemize oturtmaya çalışıyorlar.

yol durumunu güvenliğini tam anlamıyla sağla yeterli emniyet eğitimlerini ver ehliyeti kasapların vermemesini sağla, minibüscü ,otobüscü, taksici terörünü bitir ondan sonra almazsam içeri at...

benim çocuğum yok kuzenimin var ve beraber pikniğe gidicez. Odurumda ne olacak biri beni aydınlatsın...

Dikkat ederseniz trafikteki bütün yeni uygulamalar, direk vatandaşla alakalı.Yani devlet kendine düşen kısımdaki eksikleri görmezden gelerek, her yeni kanunla vatandaşa yeni kurallar koyuyor.Uygulamayana da kes cezayı al parayı mantığı.

İşin üzerine katı kurallarla gitmek, vatandaşı ceza manyağı yapmak elbette yanlış. Televizyonlarda gereksiz televole tarzı programlar yapacaklarına bunlarla ilgili kısa kısa eğitici filmler de yapılmalıdır. Nasıl ki sigara yasağı ile ilgili kısa süreli, popüler sanatçıların rol aldığı kısa bilgilendirme filmleri var benzerleri de yapılabilir. Bu koltuk yeni bir icad değil ki, aynı koltuğu benim kızım 15 sene evvel kullandı, arkasından yeğenim kullandı, en son bir arkadaşıma vermiştim o kullandı şimdi kim kullanıyor ben de bilmiyorum. Bu geçiş süresi uzatılabilir, esnetilebilir ama küçük çocukların ön tarafa (hele hele hava yastığı olan araçlarda) oturtulmaları mutlaka engellenmeli.

Bir şey değişir, her şey değişir.

Geri