1 depo 330 km!!!!

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan haso6718
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
bence de bi gariplik var..:(
yaklaşık iş-ev 3-4 km ve ben bu arada bazen ya da genelde gaza gelince 5-6 bin devirlerde kullanıyorum ve yol bilgisayarı full depoda 330 km kalan yol gösteriyor... depo 53 lt.. ortalama tüketimi ise max 10,4 civarında oluyor..
şehirler arası ise 90 km sabitleyici ile 5,4 lt ortalamaya düşebiliyor..
daha önci 1.8 vectra da da aynı değerlere yakındı.. bu araçtaki turbo değerleri eşitliyor..

aracın bakımlarını yaptır düzenli belki bir problemi vardır
bende otomatik var 400 450 arası gidiyor şehir içinde maksimum 1 kez bile bakım kaçırtmadım ilk aldığımdan beri
ama 250 km yaptığım zamanıda biliyorum :) ama kullanıma göre artık sakin kullanıyorum

bakıma yeni girdi daha
yarın bi baktıracam

astra f deki ecotec jikleyi 10-20 sn içinde bırakıyor, 5km jikleyle gitmez.

hiçbir motor 20 sn de ısınmaz,enjeksiyonlu araçlarda jiklede yoktur aslında ben zengin karışım yerine jikle yazdım anlaşılabilir olması için..

motor suyu 40 derecelere gelene kadar özellikle kışın 5 km yakın ecu motora fazla yakıt gönderir..

sizin bahsettiğiniz ilk 20 sn de,soğuk motorun stop etmemesi için rölanti regülatörü devri yüksek tutar..

yav arkadaşlar araç çoğunlukla rampa cıkıyor ve 2. vites kullanılıyor normal değilmi çok yakması

normal den biraz fazla değil mi?
aslında 1.2 alsaydım
1.6 şehir içine uygun değil.
bakalım ben yine bilgisayara bağlatcam bakalım. bi dahaki aylarda.

normal değerler kısa mesafe (5km) 2. viteste rampa tırmanan bir araç için.
aynı koşullarda benim araba ile(2000cc 150 hp) 15-20 litre ortalama alırım ama ısındığı zmn uzun yolda 4.8 ortalama alabiliyorum aynı arabayla.
bakımları tamamsa fazla yormayın kafanızı.lpg taksanız boşuna masraf yapmış olursunuz.araç ısınmadan lpgye geçmez yine benzinle gidersiniz o yolu.
çözüm olarak yapılacak tek birşey var. araçla gitmek zorunda değilseniz toplu taşımaya yönelin..

uzun yolda geçen ay
200km de 16 litre yaktı
hız 80-90 çok kısa 100 ü geçtim

aracımı haftada bir iki kez kullanıyorum
okula giderken servis, diğer zamnlar toplu taşıma devam yani.

yani 100 kmde 8 litre olurki normaldir oda çoğu aracın ortalaması o şekildedir.yol şartı, yük durumu, sürüş stili fark ettirir illaki ama normal bence.aracı göstermek isterseniz gösterin yinede ama sorun çıkacağını sanmam.

Bana bile fazla geldi yakıt..benim petrol canavarından bile fazla geldi değerleri...
Serviste bir cevap bulabilirsiniz sanırım.Merka ettim sonucunu
sevgiler saygılar..

Geri