Bence gayet normal. Fazla yaktığını düşünenler yanılıyorlar. Bu mesafede aracın motoru ancak ısınır. Bu işten anlayanlar kısa mesafe araç kullanacaksan taksi kullan daha hesaplı olur derler. Araçların en sağlıklı yakıt tüketimi uzun yolda hesaplanır. Ama unutmayın hiçbir zaman fabrika değerlerine ulaşamazsınız. Fabrika yakıt tüketim değerlerine ulaşan varsa burada paylaşsın, bizlere yardımcı olsun.
Bir alıntı:
Motor çalıştırılıp yola çıkıldığında birinci kilometre sonunda aracın yaktığı benzinin, üç dakika rölantide çalışmış kadar olduğu belirtilen yazıda, şu saptamalara yer veriliyor:
Yani otomobili üç dakika ısıtmak için harcanan benzinle 1 km yol yapabilirsiniz. Bu nedenle uzun süreli durmalarda motoru durdurmakta fayda var. Kısa mesafeler için özellikle soğuk havalarda otomobil kullanmak lükstür. Yapılan bir test sonucunda 0 derece santigrad hava sıcaklığında 1.6 litrelik orta sınıf bir otomobil motoru marşa basıldığı andan itibaren 100 km’de 40 litreye eş bir tüketim değeri veriyor. Ancak 4 kilometre yol katedildikten sonra otomobilin motoru normal ısısına kavuşuyor ve tüketim normalleşiyor. Bu nedenle kısa mesafeler için otomobili kullanmak yerine yürümek daha sağlıklı ve ucuz oluyor. (Kaynak;
http://arsiv.ntvmsnbc.com/news/160769.asp)