- Konuyu Başlatan
Ynt: 1.4T Astra lpg dönüşümü için tavsiyelerinizi talep ediyorum.
kardeşim öncelikle hoş geldin bizi aydınlattığın için çok teşekkür ederim. tüketimin gayet güzel 100 km de benzin artı lpg hiç birşey yani.
ama ortalama tüketimi lpg ye göre ayarlandığını ilk defa duydum o konuda bizi aydınlatır mısın? bende ort tüketimin + %15 fazlasını ekliyoruz diye biliyorum çünkü.
bende suan brc ye yakınım verdiği garantiler yüzünden.
klimanka link' Alıntı:merhaba arkadaşlar. 2011 1.4 turbo aracımda brc turbo kit takılı. yaklaşık 1500 km oldu taktıralı. aracın çekişinde hiçbir sıkıntı yok. lpg benzin arasındaki fark yok denecek kadar az. bende birkaç defa arıza lambası yaktı,kendi kendine sönüyordu. ustaya sordum, yakıtı farklı yerlerden alıyorsan karışım olabilir ve dengesizleştiği için kısa süreli arıza lambası yanabilir dedi,pek aklıma yatmadı açıkçası buarıza lambası yandığında çekişten düşme ya da başka bir sorunla karşılaşmadım. başka yere de götürdüm arıza kaydı, yanlış hatırlamıyorsam yakıt değeri düşük diye bir şeydi,o usta da sorun edilecek bir şey değil dedi. ama son 2 haftada arıza lambası yanmadı. 100 km de ortalama benzinle birlikte 30 tl yakıyor şu an . zaten ortalama yakıt tükemini de lpgye göre ayarladığını söylemişti usta ,o da 9.2 lt gösteriyor. takmayı düşünen arkadaşlara tavsiye ederim, tabi ilerde sübap durumu ne olur bilemiyorum,bekleyip görücem
![]()
kardeşim öncelikle hoş geldin bizi aydınlattığın için çok teşekkür ederim. tüketimin gayet güzel 100 km de benzin artı lpg hiç birşey yani.
ama ortalama tüketimi lpg ye göre ayarlandığını ilk defa duydum o konuda bizi aydınlatır mısın? bende ort tüketimin + %15 fazlasını ekliyoruz diye biliyorum çünkü.
bende suan brc ye yakınım verdiği garantiler yüzünden.