1.4 t Sese yorum Motordan gelen Tak Tak sesi

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Zafer715
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Zafer715

Yönetici
Başkan
53-Rize
Bu sesi nedeni ne olabilir sizce, biraderin araci uzaktan oldugu icin tam algilayamadim ama zincir yada subap sesi gibi geldi ama subaplar bukadar yavas hareket etmez gibi geldi

Son düzenleme:
Birde araç çalışırken aracın altından sesi duyabilme ihtimalim var mı acaba

Ayrıca rolantide gaz verince ses yükseliyor mu? Ve araç hakkında ayrıntılı bilgi alabilir miyim

Ses araligi kisaliyor gaza,basinda 4 degil 2 sn de bir tak tak yapiyo

Videodaki söylenen gibi dönen birşey çarpıyor. Açıkcası bölgesini tespit edebilsek yorum yapabilirdim. V kayışına dikkatli bakmak lazım.

1.4 lerde triger zincir hasip bey vana goturuyo cekiciyle bakalim ne cikacak arac 80.000 de oldugu icin zincirden fazla suphelenmiyorum subaplardan egik olabilir yavas kapatip aciyor takili kaliyor olabilir diye dusunuyorum

Ben V kayışı demiştim :) Subaplarda sorun olsa ateşlemeden dolayı (basınç kaybı, dengesizliğinden) motorda sarsıntı meydana gelir. V kayışına bağlı donanımlar ile kam miline bakmak lazım diye düşünüyorum.

• Beğen
Tepkiler: goktasoktay
Bu ses motordan degil. Başka bir yerde. Örnek olsun diye söylüyorum; devirdaim pompası bozulmuş içeride dönerken ses yapıyor gibi düşünün. Başka partlara bakmak lazım motora bağlantısı olan.

Geri